Op 21 en 22 mei 2005 wordt in het Beursgebouw Eindhoven  een Afrikaans festival gehouden. Het doel van het festival is om mensen van verschillende culturen op een ontspannen manier met elkaar in contact te brengen en tevens de Nederlanders kennis te laten maken met de Afrikaanse cultuur. Let's Meet Africa is in de loop der jaren een meetingpoint geworden voor verschillende mensen.  

Het festival bestaat uit een trade- en een entertainmentgedeelte. Naast de diverse verkoopstands is er een groot aanbod van muzikaal entertainment uit de verschillende Afrikaanse landen. Zo hebben we o.a. optredens van Minyeshu & Chewata, Traditionele Ethiopische muziek en dansgroep; Zwakala, Tibatso Liholo zingt, speelt en danst met zijn band op moderne Zuid-Afrikaanse muziek, zoals Afro Jazz, Maskanda en Kwaito, dat zijn roots in Soweto heeft; Nice Time Band, deze band beheerst diverse stijlen o.a. rocksteady, roots, dancehall en loversrock; Mika, reggaeband met een vrouwelijke solo vocalist, wat een zeldzaamheid is in de reggae scene; Shango's Dance ft. Mark Alban Lotz, zij combineren het krachtige ritme, de melodieën van Santeria en de religieuze traditie van de Yoruba's met de kunst van de geïmproviseerde muziek; Ziggy & Channel One Band, speciaal voor de jeugd! Dit 22-jarige fenomeen op het gebied van Hiphop, Reggae en Dance Hall weet iedere jeugdige bezoeker te inspireren; Rai One, de groep speelt Raï en traditionele Noord-Afrikaanse muziek vermengt met rock, jazz, flamenco en West-Afrikaanse invloeden; Yama Yama, een Ghanese band die Highlife muziek speelt. Het muzikaal entertainment zal worden afgewisseld met spectaculaire Nigeriaanse en Arabische modeshows. Tevens zijn er verschillende zang-, dans- en djembà©workshops waaraan de bezoeker gratis kan deelnemen. Op zaterdag is er zelfs een Zulu dans workshop.  
 
Het Bambale dorp is een afspiegeling van het dorpsleven in Kongo. Bezoekers kunnen kennis maken met het dagelijks leven in een dorp in Kongo, zoals het eten voorbereiden, water halen en kinderspelletjes spelen.  
 
Nieuw dit jaar is de mondiale mobiele expositie 'Show your hope'. Een over de hele wereld rijdende opvallende gele vrachtwagen met een tentoonstelling van Afrikaanse kunstenaars. 
 
Op het African Tourist Plaza vindt de bezoeker alle informatie over reizen naar Afrika. Ook zal er een 'inburgeringcursus'gegeven worden, waarbij de bezoeker wegwijs wordt gemaakt met de gebruiken en omgangsvormen in Afrika. 
  
In het inlooptheater kan men kennis maken met verschillende dans- en muziekstijlen en traditionele produkten uit Kameroen. Op zondag signeert de schrijfster van het boek Vasona's Secret haar werk. Ook wordt een toneelstuk opgevoerd over het straatleven in Kameroen. 
  
Na al deze activiteiten kan men relaxen in de Marokkaanse huiskamer waar men workshops buikdansen en Darbouka spelen kan volgen. Op het foodplaza kan men heerlijk genieten van een Afrikaans gerecht en een Afrikaans biertje. 
 
Zaterdag wordt Let's meet Africa door politiek Eindhoven geopend met als motto 'geen woorden maar daden'. De fractievoorzitters zijn reeds volop aan het oefenen op de djembà¨. Zeer trots zijn wij op het feit dat Chef de Canton van Zimtanga (Burkina Faso) voor ons de opening op zondag komt verzorgen. Deze koning is geparenteerd aan de keizer van de Mossi en heeft 80 dorpen onder zijn beheer.  

bron:Beursgebouw Eindhoven