Vertegenwoordigers van Ajax, ADO Den Haag en de KNVB hebben dinsdag een constructief overleg gehad met de burgemeesters van Amsterdam en Den Haag.
Aanleiding tot genoemd overleg was het gewelddadige incident op 10 februari 2006 waarbij zich Ajax-supporter noemende personen het supportershome van ADO Den Haag binnenvielen. Teneinde misdragingen van supporters in de toekomst te voorkomen, is afgesproken dat zowel Ajax als ADO Den Haag de komende twee jaar over en weer geen uitsupporters mee zullen nemen naar de uitwedstrijden die zij tegen elkaar spelen.

Mochten er tijdens of na deze termijn ongeregeldheden tussen beide supportersgroepen plaatshebben, dan zal er nog eens vijf jaar zonder uitsupporters gespeeld worden. Jaarlijks zal er dan ook na afloop van elke wedstrijd tussen de clubs een evaluatie van het supportersgedrag plaatsvinden samen met de lokale overheden.

De clubs en de KNVB zijn in goed onderling overleg tot deze maatregelen gekomen aangezien zij uit het overleg met de burgemeesters van Amsterdam en Den Haag konden opmaken dat een dergelijke maatregel beter zelf uitgevaardigd kon worden dan van overheidswege kon worden opgelegd.
bron:KNVB