In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september raakte een agent van Politie Hollands Midden in het uitgaansgebied op het Palaceplein in Noordwijk gewond door gewelddadig optreden van een groep van 25 jongeren in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. Allen zijn afkomstig uit Brabant.

Aanhoudingen verricht
De politie heeft 10 personen van die groep dezelfde nacht omstreeks 02.30 uur aangehouden. Later op die ochtend omstreeks 09.00 uur werden de overige 15 jongeren van hun bed gelicht en aangehouden in het hotel waar ze in Noordwijk logeren.

Excessief geweld
Twee agenten van Noordwijk waren eerder die nacht omstreeks 02.15 uur op het Palaceplein bezig met een aanhouding van twee Poolse mannen, die verdacht worden van ernstige mishandeling van twee Noordwijkers eerder die nacht omstreeks 02.00 uur. Op dat moment kwam de groep uit Brabant aanlopen en ging zich zonder enige aanleiding bemoeien met de aanhouding. De zaak escaleerde waardoor de agenten de hulp moesten inroepen van omringende politieteams uit Katwijk, Oegstgeest, Lisse en Leiden, die ter plaatse assistentie kwamen verlenen. De agenten werden door de jongeren uitgescholden, geschopt en geslagen. Een diensthond, wapenstokken en paperspray moesten er aan te pas komen om het excessieve geweld van de jongeren te beteugelen en de rust in het uitgaansgebied te herstellen.

De verwonde politieagent liep een gebroken neus op en heeft mogelijk een hersenschudding. Twee andere agenten liepen geen letsel op, maar kregen wel vele klappen te verduren.

De jongeren uit Brabant waren in Noordwijk op stap om de vrijgezellen van een van hun te vieren, die volgende week gaat trouwen.

De politie hield diezelfde nacht ook de twee Polen aan. Beide zaken houden geen verband met elkaar. De jongeren worden momenteel verhoord.
 
bron:Politie Hollands-Midden