Het Team Grootschalige Opsporing van de regiopolitie IJsselland heeft het onderzoek naar de gewelddadige dood van het Ermelose echtpaar, dat op dinsdag 18 juli levenloos in hun woning werd aangetroffen, afgerond. Gebleken is, dat de vrouw door haar partner is doodgeschoten en dat hij daarna de hand aan zichzelf heeft geslagen. Bij deze tragische gebeurtenis blijkt de politieman gebruik te hebben gemaakt van zijn dienstwapen. Binnen het korps Noord- en Oost-Gelderland bestaan voorschriften voor het dragen en opbergen van dienstwapens. Een thans lopend intern onderzoek moet duidelijkheid geven hoe hij thuis over zijn dienstwapen kon beschikken, aangezien het overeenkomstig deze voorschriften in een kluisje in het politiebureau bewaard moet worden.

De beide families en de medewerkers van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland zijn inmiddels over de uitslag van het onderzoek geïnformeerd.
In de afgelopen dagen hebben politiemensen van de regiopolitie IJsselland een uitgebreid onderzoek ingesteld om duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak van het tweetal. Na het aantreffen van de levenloze lichamen in hun woning aan de Harderwijkerweg in Ermelo werd conform landelijke afspraken, in overleg met de hoofdofficier van justitie in Zutphen, een beroep op het naburige korps gedaan.

Tijdens hun onderzoek, waarbij rekening diende te worden gehouden met allerlei scenario’s werden sporen veilig gesteld en werd een buurt- en familieonderzoek ingesteld. Vooral het technische onderzoek vergde veel tijd en ook diende de uitslag van de sectie te worden afgewacht. Beide slachtoffers worden maandag begraven. De familie doet een dringend beroep op de media om hierbij niet aanwezig te zijn. 

bron: Politie Noord en Oost Gelderland