De politie heeft zondagochtend 19 maart 2006 een 17-jarige Maastrichtenaar opgepakt nadat hij twee politieagenten had geslagen. De jongen maakte deel uit van een groep van circa 15 jongeren die omstreeks 02.10 uur op de Kleine Gracht in Maastricht met flessen water aan het gooien waren. De agenten hebben aangifte gedaan wegens mishandeling.

De 17-jarige Maastrichtenaar probeerde te voorkomen dat een andere jongen uit de groep werd aangehouden. Deze stond tegen een voordeur van een woning te trappen toen de politie de groep wilde aanspreken op hun baldadig gedrag. De 17-jarige jongen sloeg een agente in haar gezicht en op haar achterhoofd en deelde vervolgens een klap uit naar een collega die haar te hulp schoot. Daarbij probeerde hij de agent ook nog de keel dicht te knijpen. Dank zij ijlings opgeroepen assistentie kon worden voorkomen dat de hele groep zich tegen de politie keerde.
De jongen is ingesloten. Later in de nacht werd ook zijn 18-jarige vriendin aangehouden, omdat ze had proberen te voorkomen dat de jongen werd afgevoerd. De mishandelde agenten hielden lichte verwondingen aan het incident over.
 
bron:Politie Limburg-Zuid