Agressieve treinreizigers aangehouden in LimburgMet de aanhouding van twee minderjarige treinreizigers, maandagavond 18 juli 2005, op het station in Susteren, heeft de Spoorwegpolitie een aantal incidenten van bedreiging van treinpersoneel en openlijke geweldpleging op het traject Sittard -- Roermond vermoedelijk opgelost. De 17-jarige inwoners van Sint Joost en Maasbracht zijn in verzekering gesteld.

De afgelopen 3 maanden kreeg de Spoorwegpolitie meldingen van bedreiging van treinpersoneel en openlijke geweldpleging door een aantal jongeren op het traject Sittard-Susteren-Roermond. Maandag 18 juli 2005, omstreeks 17.00 uur kwam er opnieuw een melding binnen van twee jongenmannen die het leven van een treinconducteur zuur maakten. Zij bedreigden de hoofdconducteur met woorden als: 'Hé brilsmurf we maken jou kapot', bespuugden hem en trachtten de machinistencabine binnen te komen. Nadat zij uitgestapt waren in Susteren bekogelden zij de trein met stenen. In Susteren zijn beiden door de Spoorwegpolitie op heterdaad aangehouden en in samenwerking met de Regiopolitie Limburg Noord overgebracht naar het bureau in Roermond. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Eén van de verdachten staat bij de politie bekend als een veelpleger.

De Dienst Spoorwegpolitie maakt sinds 2000 deel uit van het Korps landelijke politiediensten. De Spoorwegpolitie draagt bij aan het verhogen van de leefbaarheid en veiligheid op stations en in treinen. Zij werkt actief mee aan de bestrijding van het geweld in het openbaar vervoer, het verhogen van de verkeersveiligheid en de aanpak van veel voorkomende criminaliteit.

bron:KLPDComments are closed.
%d bloggers liken dit: