Düsseldorf, xx juni 2008 – Tijdens het Drupa event in Düsseldorf hebben Aia Software en Compart een intentieverklaring getekend waarmee ze een overeenkomst aangaan voor de integratie van het ITP Document Platform met DocBridge Mill. Met deze integratie breidt Aia Software de huidige ITP Document Platform functionaliteit uit, voorbij documentcompositie en met name gericht op de SME markt.

Het belangrijkste voordeel van de integratie tussen het ITP Document Platform en DocBridge Mill voor de klanten van Aia is de verbeterde integratie tussen het ITP Document Platform en de bestaande print- en distributie-infrastructuur van de klant.
 
Deze eerste stap in de integratie zal uitgroeien tot een volledig toegerust business-managed correspondentieplatform, dat verbonden kan worden met CRM, nieuwbouw en legacy systemen van de klant.
 
Om Business Empowered Communications te ondersteunen wordt een interface geboden aan business users om de gebruikelijke of de gewenste ‘correspondence arrangements’ vast te stellen die nodig zijn om aan de behoefte van elke klant of business partner tegemoet te komen.
 
Het ITP Document Platform is een toonaangevende oplossing voor zowel on-demand documentcreatie als interactieve correspondentieproductie. Het ITP Document Platform ondersteunt het ‘Business Empowered Communications’ concept, waarbij de business zelf document-templates en content kan beheren, waardoor de benodigde flexibiliteit wordt geboden om snel te kunnen reageren op veranderingen in de markt.
 
DocBridge Mill biedt de functionaliteit om documenten en printbestanden te converteren, ondersteunt veranderingen in content en optimalisatie en kan het vervolgens transformeren in vrijwel elk output format (van AFP tot PDF/A). DocBridge Mill kan selectief meerdere processen uitvoeren, inclusief separeren, content modificeren, classificeren, indexeren, converteren en distribueren, zodat verbeterde presentatie-, print- en archiveermogelijkheden kunnen worden geboden.
 
Harald Grumser, Managing Director Compart: “We zijn verheugd over de afspraak om samen te werken in een partnership met Aia, een bedrijf dat een platform biedt voor toepassingen en markten welke Compart tot nu toe nog niet heeft kunnen bieden. De combinatie van de oplossingen van beide bedrijven vergroot het beschikbare spectrum van outputoplossingen aanzienlijk en maakt de functionaliteit van de producten van Compart beschikbaar voor meer klanten.”
 
Paul Dirven, CEO van Aia Software: "We zijn erg blij dat we met Compart’s DocBridge Mill de uitdrukkingskracht van het ITP Document Platform kunnen gaan verdubbelen. Aia Software is momenteel één van de marktleiders op het gebied van interactieve correspondentie systemen. Met deze uitbreiding zullen we dit leiderschap uitbreiden naar het totale correspondentie en verzamel/enveloppeer proces. En ook nu weer met de business user als centrale focus. Zo helpen wij onze klanten hun slagvaardigheid te vergroten."
 
-------------------------------------
Noot voor de redactie: bijgesloten een foto op hoge resolutie van de ondertekening van de intentieverklaring met links Paul Dirven, CEO Aia Software en rechts Harald Grumser, Managing Director Compart.
 
Over Compart
Compart Systemhaus GmbH is een wereldwijde ontwikkelaar en leverancier van software componenten en diensten voor document management en document output management systemen. Compart is opgericht in 1992 en levert software die datastromen kan tonen en converteren voor diverse soorten van archivering en output management doeleinden. De producten van Compart zijn gebaseerd op een zelf ontwikkeld generiek documentmodel dat communiceert met vrijwel alle bestandsformaten en informatiesystemen. www.compart.net.
 
Over Aia Software
Aia Software is een toonaangevende wereldwijde leverancier van document oplossingen. Het ITP Document Platform ondersteunt medewerkers bij het maken van relevante en persoonlijke bedrijfskritische documenten. Meer dan 800 organisaties gebruiken ITP als één geïntegreerde oplossing voor het automatisch produceren van grote aantallen standaarddocumenten, het individueel samenstellen van verfijnde correspondentie aan de hand van tekstbouwstenen of het dynamisch invullen van formulieren. ITP sluit naadloos aan bij bedrijfsapplicaties. Aia Software is een volledig zelfstandig bedrijf met het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Zwitserland en Australië.
 
Voor meer informatie:
Marcommit PR
Yvonne Fisscher
035-58 22 730