Luchtvaartmaatschappij Air Berlin breidt haar positie op luchthaven Schiphol verder uit. Vanaf de herfst start de op à©à©n na grootste airline van Duitsland en de derde low cost carrier in Europa met een dagelijkse verbinding tussen Amsterdam en Palma de Mallorca.

Op Mallorca is Air Berlin marktleider en onderhoudt een hub, zodat de Nederlandse passagiers vanaf Palma door kunnen vliegen naar bestemmingen op het Spaanse vasteland (bijvoorbeeld Sevilla, Madrid, Barcelona, Malaga, Valencia, Alicante) en in Portugal (Lissabon, Porto). De Euro Shuttle vertrekt om 06:55 uur vanuit Amsterdam en landt om 09:20 uur op Mallorca. De overstaptijd voor reizigers die verder vliegen, bedraagt ongeveer een uur. De instapkaart voor de verdere vlucht ontvangen passagiers al in Amsterdam. De bagage wordt doorgecheckt.

Eveneens nieuw is een tweede vlucht die Air Berlin met ingang van de winterdienstregeling iedere avond tussen Amsterdam en Berlijn-Tegel uitvoert. Door de dubbele dagrandverbinding -'s morgens heen en 's avonds terug, zowel vanuit Amsterdam als vanuit Berlijn- wordt het aanbod mede voor zakenreizigers nog interessanter. Vanuit Amsterdam kunnen passagiers via Berlijn met de airline naar bijvoorbeeld Zà¼rich en Boedapest verder vliegen.

De dienstregeling maakt het mogelijk dat Air Berlin een Boeing 737-800 op Schiphol kan stationeren. Het toestel vertrekt 's morgens vanaf Amsterdam en keert, na uitvoering van meerdere vluchten, 's avonds om 21:45 uur op de Nederlandse luchthaven terug. Passagiers vinden de eigen service- en ticketbalie met Nederlandse medewerkers in terminal 3.

Vluchten naar Spanje zijn vanaf 9 juni te boeken, de vluchten naar Berlijn zijn al te boeken. Tickets met de Euro Shuttle zijn vanaf 29 euro per enkele reis verkrijgbaar. De vluchten met een overstapverbinding worden vanaf
59 euro aangeboden. De prijzen van Air Berlin zijn inclusief belastingen en toeslagen. Bovendien is de service aan boord (een kosteloze maaltijd of snack, alcoholvrije drankjes, inflightentertainment en kranten) bij de prijs inbegrepen. Alle Air Berlin-vluchten kunnen worden omgeboekt en een minimale verblijfsduur wordt niet gehanteerd. Voor kinderen gelden speciale kortingstarieven en sportbagage tot 30 kg wordt gratis vervoerd. Verder heeft Air Berlin een eigen programma voor het sparen van bonusmiles.

bron:Air Berlin