Ajax en sc Heerenveen zijn het eens over de transfer van Klaas Jan Huntelaar (22) naar de Amsterdamse club. Ajax had al overeenstemming met de speler. Het contract loopt van 1 januari 2006 tot en met 30 juni 2010. De transfersom bedraagt negen miljoen euro.

De jonge spits begint bij Ajax met de eerste training op 8 januari 2006. Meerdere clubs toonden interesse in de huidige topscorer van de eredivisie, maar Huntelaar heeft bewust voor Ajax gekozen omdat de club en de speelwijze het best bij hem passen.
Huntelaar begon zijn voetballoopbaan bij De Graafschap. In 2000 verhuisde hij naar de jeugdopleiding van PSV. De spits werd voor een half seizoen verhuurd aan De Graafschap. Het jaar daarna werd Huntelaar verhuurd aan AGOVV Apeldoorn. Daar maakte hij naam en faam door met 26 doelpunten topscorer van de eerste divisie te worden.
Vanaf 1 juli 2004 speelde Huntelaar bij sc Heerenveen, waar hij in 45 competitiewedstrijden 33 keer scoorde.

Hoofdtrainer Danny Blind is zeer tevreden met de nieuwe aanwinst. "Huntelaar is een echte diepe spits die bij Ajax goed uit de voeten kan. Hij is topscorer van Nederland en tevens nog jong. Ik heb veel vertrouwen in Klaas Jan en zijn toekomst bij Ajax."
 
Bron : AFC Ajax