Gedeputeerde G. Mik (provincie Utrecht) en wethouder H. Brink (gemeente Amersfoort) ondertekenen op 28 april a.s. een bestuurlijke overeenkomst voor een proef met gratis openbaar vervoer. Met deze ondertekening wordt het groene licht gegeven aan de Winkelexpress die vanaf 30 april a.s. gaat rijden op buslijn 2 (Nieuwland-Hoogland-Station NS en vice versa)

Provincie Utrecht en gemeente Amersfoort leggen in deze overeenkomst de belangrijkste afspraken vast om dit experiment met gratis openbaar vervoer mogelijk te maken. Opzet is dat buslijn 2 van Connexxion op zaterdag en de koopzondagen 1 mei en 25 september rijdt als gratis Winkelexpress. De naam "Winkelexpress" komt prominent in beeld op de bus, bij de gratis instaphaltes en in de begeleidende informatie richting reizigers. Het publiek kan gebruik maken van gratis vervoer richting het winkelcentrum en terug, wanneer men instapt langs de route van lijn 2 in de wijken Nieuwland en Hoogland. Van de chauffeurs ontvangen ze bij het instappen een gratis retourticket.

De proef met de gratis Winkelexpress duurt tot en met 1 oktober 2005 en is bedoeld om inwoners van Amersfoort kennis te laten maken met de voordelen van het openbaar vervoer. De Winkelexpress rijdt gedurende de proef (met uitzondering van 30 april) een aangepaste route met een aantal extra haltes in de binnenstad van Amersfoort, vlakbij de winkels. Connexxion zet voor de proef nieuwe comfortabele bussen in met substantieel meer zitplaatsen voor passagiers.

Het experiment met deze gratis winkelbus is een initiatief van de provincie Utrecht, in samenwerking met de gemeente Amersfoort en Connexxion.

bron:provincie Utrecht