Zaterdagavond kwam een 67-jarige automobiliste uit Leeuwarden op de A32 om het leven tijdens een aanrijding waarbij drie personenauto's betrokken waren.

Zaterdagavond vond om 23.10 uur op de A32, ter hoogte van Akkrum, een aanrijding plaats waarbij een 67-jarige inwoonster van Leeuwarden om het leven is gekomen. Bij de aanrijding waren drie personenauto´s betrokken, twee van de drie sloegen over de kop. Het slachtoffer bestuurde een van de personenauto´s die over de kop sloeg. De vrouw raakte in haar auto bekneld en overleed ter plaatse. Ze was de enige inzittende van dit voertuig.

Het ongeval ontstond toen een 50-jarige inwoner van Grou op de linkerrijstrook reed. Hij zag dat de 67-jarige bestuurster ook op deze rijstrook ging rijden en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De man was de enige inzittende van deze auto. Hij bekende met hoge snelheid te hebben gereden en bleef ongedeerd. Hij was onder invloed van alcohol en blies op het bureau 400 ug/l. De verdachte kreeg een rijverbod van 3 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

De auto van de 67-jarige vrouw kwam door de aanrijding met de bestuurder uit Grou in botsing met haar voorganger. Haar auto, maar ook de auto van haar voorganger, sloegen over de kop. De laatste auto werd bestuurd door een 80-jarige Leeuwarder. Deze automobilist raakte net als zijn echtgenote (passagier) lichtgewond. Ze zijn naar het MCL ziekenhuis te Leeuwarden gebracht en konden na een medische behandeling weer naar huis.
Bureau Ongevallenanalys stelde een onderzoek in. Alle voertuigen raakten ernstig beschadigd en zijn door een takeldienst afgevoerd.

Tijdens de aanrijding is een hondje van het 67-jarige slachtoffer weggevlucht. Het betreft een Foxterrier, wit met bruin die op de roepnaam ´Settinà¢? reageert. De hond draagt een halsband met adresgegevens. Agenten zochten de omgeving van het ongeval af, maar vonden het beestje niet.

Bron: Politie Fryslà¢n