Akzo Nobel heeft de Goede Praktijken Prijs van Arbo Platform Nederland gewonnen. Akzo's nieuwe bewustwordingscampagne rond het dragen van gehoorbeschermers verdient navolging bij andere bedrijven, aldus de jury.

De prijs is maandag uitgereikt door staatssecretaris Van Hoof (Sociale Zaken), tijdens de startbijeenkomst van de Europese Week ´Weg met de herrie'. De beloning bestaat uit tienduizend euro, te besteden aan verdere verbetering van de arbeidsomstandigheden, en een nominatie voor de Europese ´Good Practice Award' die op 12 december wordt uitgereikt in Bilbao.

Het programma ´Hearing Coach' loopt bij de Akzo-vestigingen in Hengelo en in Sassenheim. Het probeert personeel van hoog tot laag bewust te maken van de schadelijke effecten van lawaai. Werknemers worden gecoacht bij het gebruik van gehoorbeschermers, en technische maatregelen moeten de geluidsoverlast terugbrengen.

De tweede prijs wordt overigens gedeeld door het Verbond Papier en Karton, dat een rekenmethode heeft bedacht om kosten en baten van lawaaibestrijdende maatregelen tegen elkaar te kunnen afwegen, en het Preventief Arbo Adviesbureau, met een project om geluidsoverlast tijdens gymnastieklessen tegen te gaan.

bron:SZW