Naast Nederland zijn nog 23 landen zeker van deelname aan het wereldkampioenschap voetbal 2006 in Duitsland. De laatste acht plaatsen moeten nog worden vergeven. De loting voor de poules tijdens het WK is 9 december in Leipzig.

In Europa hebben zich al acht landen zeker gesteld van Duitsland 2006. Naast het Oranje van bondscoach Marco van Basten doet uiteraard het organiserende Duitsland mee, en verder: Engeland, Italië, Kroatië, Oekraïne, Polen en Portugal. Namens Afrika komen in ieder geval Angola, Ghana, Ivoorkust, Togo en Tunesië in actie. Het deelnemersveld van dit continent is daarmee compleet. De deelnemende landen uit Afrika zijn zeer verrassend. Het betreft namelijk vier debutanten en dat is nooit eerder in de historie van het WK voorgekomen.

Azië wordt vooralsnog vertegenwoordigd door Iran, Japan, Saoedi-Arabië en Zuid-Korea. Voor Zuid-Amerika verschijnen titelverdediger Brazilië, Argentinië, Ecuador en Paraguay aan de start. Voor Midden-Amerika zijn de deelnemers Mexico, Verenigde Staten en Costa Rica.
 
bron:KNVB

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular