De tentoonstelling 'Marokko: kunst & design 2005' heeft de eerste drie maanden van de opening 25.000 bezoekers getrokken. Een recordaantal voor het Wereldmuseum Rotterdam. Het museum zag vorig jaar al een lichte stijging in de bezoekersaantallen. Als de belangstelling voor het museum en de tentoonstelling aan blijft houden verwacht het museum aan het eind van dit jaar richting 100.000 bezoekers uit te komen..

Voor het eerst is in Nederland een tentoonstelling te zien die een breed beeld geeft van het eigentijdse kunstklimaat in Marokko. De tentoonstelling laat zowel schilderkunst en nieuwe genres in de beeldende kunst (fotografie, beeldhouwkunst, video) als design en mode zien. Over twee verdiepingen tonen à©à©n en twintig kunstenaars een selectie uit hun werk. Te zien zijn meer dan honderd werken De deelnemende kunstenaars wonen en werken in Marokko. Ze hebben allen een gevestigde reputatie in Marokko, en velen daarbuiten. De tentoonstelling werd op 26 februari 2005 geopend en is tot en met 5 maart 2006 te bezichtigen.

Het Wereldmuseum Rotterdam organiseert de tentoonstelling 'Marokko: kunst & design 2005' in het kader van het jubileumjaar 2005 waarin 400 jaar betrekkingen tussen Marokko en Nederland worden gevierd.

Bron: Wereldmuseum Rotterdam