Nederland loopt warm voor een massale dansactie! Dat blijkt wel uit de ruim 100.000 aanmeldingen in een paar weken tijd voor 'Heel Nederland danst'. Op donderdag 16 november a.s. om 11.15 uur wordt overal in het land vijf minuten gedanst op 'What a Feeling' van
the Hughes Corporation (bekend van Irene Cara). Basisscholen, gemeentes, bedrijven, sport- en danscentra; iedereen doet mee. De actie is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) om Nederlanders te stimuleren meer te bewegen.
Belangrijk onderdeel van de actie is het verbeteren van het wereldrecord gelijktijdig dansen.

Heel Nederland danst
Op 16 november wordt in het gemeentehuis van Den Haag (Het Atrium) het startschot gegeven voor 'Heel Nederland danst'. Met Barbara de Loor en Paul Rosemöller als enthousiaste ambassadeurs. Er wordt geprobeerd om in het Guinness Book of Records te komen onder de titel 'de meeste mensen die dezelfde dans uitvoeren'.

Waarom meedansen?
De gevolgen van te weinig bewegen zijn ernstig. Gebrek aan beweging is naast slechte voeding en roken de grootste risicofactor voor het ontstaan van ziekten. De focus moet daarom worden gelegd op het stimuleren van een actieve leefstijl. Dansen past daar prima in. Het is gezond, ontspannend en leuk om samen te doen.

Hoe meedoen?
Iedereen die wil laten zien dat bewegen voor hem of haar én voor ons allemaal belangrijk is of wil deelnemen aan een ludieke actie kan zich opgeven. Aanmelden kan via www.heelnederlanddanst.nl Dans met collega's, vrienden, bekenden of buren op 16 november vijf minuten lang en vestig samen een nieuw wereldrecord!

NISB en de beweegnorm
Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) voert de actie uit in samenwerking met de provinciale sportraden. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voert NISB de landelijke beweegcampagne FLASH! om Nederlanders aan te zetten minstens vijf dagen per week een half uur te bewegen. Voor kinderen en jongeren ligt de Nederlandse Norm Gezond Bewegen op een uur per dag. Met de actie wil NISB mensen laten ervaren dat bewegen zowel een sleutel naar plezier als gezondheid is.

bron:NISB