Het VerkeersTeam heeft afgelopen weekeinde weer alcoholcontroles gehouden. Hierbij zijn 15 bestuurders aangehouden wegens rijden onder invloed. 14 van hen bleken bij de ademanalyse daadwerkelijk te veel gedronken te hebben en kregen een proces-verbaal. Drie automobilisten moesten tevens hun rijbewijs inleveren.

De controles begonnen vrijdagavond op de Nagelerweg in Emmeloord. Daar bleek dat van de 150 gecontroleerde automobilisten niemand onder invloed reed.
Later in de nacht is de controle verplaatst naar de Larserweg in Lelystad. Hier zijn ongeveer 100 automobilisten gecontroleerd, waarvan er 6 zijn aangehouden. Eà©n van hen bleek bij de ademanalyse niet boven de limiet te komen en kwam er met een waarschuwing vanaf. Ook was er à©à©n, die 590 ug/l blies (1,34 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zaterdagnacht is eveneens eerst in de omgeving van Emmeloord gecontroleerd. Twee bromfietsers en een automobilist hadden te veel gedronken. Een bromfietser uit Urk blies 760 ug/l (1,72 promille).
Later in de nacht is de controle weer verplaatst naar Lelystad, waar nog eens zes automobilisten zijn betrapt op het rijden onder invloed. Drie van hen waren niet in het bezit van een rijbewijs. Twee automobilisten bliezen 650 en 675 ug/l (1,47 en 1,53 promille) en moesten hun rijbewijs inleveren.

bron:Politie Flevoland