Onderzoek Bouwkennis: ´Alklima scoort aanmerkelijk hoger dan gemiddeld‘˜

Alblasserdam, 3 oktober 2012 Alklima krijgt prachtige cijfers van installateurs en adviseurs, zo blijkt uit een onderzoek van Bouwkennis. Alklima wordt als hoogste beoordeeld bij installateurs. Bij adviseurs behaalt Alklima een knappe 2de plaats en wordt daarmee als beste beoordeeld in de klimaatbranche. In het onderzoek geven installateurs en adviseurs scores aan producten en dienstverlening van leveranciers. ´Cijfers om mee thuis te komen‘˜, zegt Arjen de Jong, Algemeen Directeur Alklima verheugd.

Installateurs en adviseurs zijn zeer tevreden over producten en dienstverlening van Alklima  in Nederland, zo blijkt uit onderzoek van Bouwkennis dat uitgevoerd werd door onderzoeksbureau USP. Alklima scoort hoog op de aspecten professionaliteit, advies van de vertegenwoordiger, betrouwbaarheid, het nakomen van afspraken, klantvriendelijkheid, service/klachtafhandeling en het meedenken met de klant. ´De score is op alle aspecten aanmerkelijk hoger dan gemiddeld. In lijn hiermee is ook de algemene tevredenheid met deze aanbieder aanzienlijk hoger dan gemiddeld‘˜, aldus het rapport. Het onderzoek wordt gehouden onder drie marktpartijen: E- en W-installateurs en adviseurs.

Ook onder adviseurs scoort Alklima goed. Het bedrijf wordt hoog gewaardeerd op de aspecten innovativiteit, advies van de vertegenwoordiger, het nakomen van afspraken, de klantvriendelijkheid en het meedenken met de klant.

'Wij zijn uiteraard hartstikke blij met deze mooie resultaten', aldus Arjen de Jong, Algemeen Directeur Alklima, exclusief importeur van Mitsubishi Electric. 'Het is prachtig om te zien dat onze inspanningen ook door klanten en adviseurs worden gewaardeerd. Maar uiteraard betekent dit niet dat we nu achterover gaan leunen. Integendeel. We zullen nog een tandje bijzetten en proberen deze scores volgend jaar minstens weer te halen.'

Over het Onderzoek
De BouwKennis Marketing Score Card is een jaarlijks terugkerend onderzoek dat onder meer inzicht in klanttevredenheid biedt. In dit onderzoek wordt op twaalf aspecten de tevredenheid van E- en W-installateurs en adviseurs ten opzichte van de producten en diensten van fabrikanten gemeten.

Voor het totale onderzoek zijn drie marktpartijen benaderd. Bij de E- en W-installateurs is het hoofd van de afdeling inkoop of een andere persoon die verantwoordelijk is voor de inkoop bevraagd. Bij de adviseurs is gevraagd naar een functionaris die actief is in de installatiesector. In totaal zijn er ongeveer 1000 geslaagde enquàªtes afgenomen.

Over Alklima
Alklima bv is opgericht in 1994 als exclusief importeur van Mitsubishi Electric Cooling & Heating. In haar  achttienjarige bestaan is Alklima uitgegroeid tot een vooraanstaande speler in de Nederlandse klimaatmarkt.

Enerzijds hebben wij de traditionele rol van exclusieve importeur van het gerenommeerde merk Mitsubishi Electric Cooling & Heating. Dit betekent permanente logistieke, commerciële en technische ondersteuning aan onze klanten. Mitsubishi Electric Cooling & Heating wordt uitsluitend geleverd via installatiebedrijven die STEK- en F-gassen gecertificeerd zijn. Dit om de kwaliteit van het product en die van de installatie te waarborgen.

Anderzijds is Alklima voor complexe klimaatvraagstukken een vraagbaak voor adviesbureaus, architecten, energieleveranciers, overheidsinstanties, etc. Alklima vervult daardoor een centrale, coà¶rdinerende rol om te allen tijde aan de tech nische en budgettaire wensen van de eindgebruiker te voldoen. Ons ervaren team van specialisten is continu bezig om merkbare meerwaarde te leveren. Alklima verzorgt bovendien de permanente vorming en opleiding van erkende installateurs en hun personeel. Daarmee is de installateur meer dan een partner; hij of zij is een ambassadeur.

Kijk voor meer informatie op www.alklima.nl