Alkmaarse alcomobilisten gepakt door de politieIn de nacht van zaterdag op zondag wist de politie in Alkmaar twee automobilisten te betrappen die te veel alcohol hadden gedronken en desondanks toch in de auto waren gestapt.

Op de Johan Huizingastraat in Alkmaar liep zondagmorgen omstreeks 02.00 uur een 27-jarige Alkmaarder bij een controle door de politie tegen de lamp. Hij bleek te diep in het glas te hebben gekeken: 595 microgram per liter uitgeademde lucht. Wettelijk is 220 ug/l het maximaal toegestane om plaats te nemen achter het stuur en te rijden met alcoholhoudende drank op. De man kreeg een proces-verbaal. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. Dit gebeurt altijd wanneer de uitslag van de ademanalyse boven de 570 ug/l is. De politie trof bij de man harddrugs aan, die inbeslaggenomen werden.

Omstreeks 04.15 uur controleerde de politie op de Picassolaan een in Alkmaar 23-jarige automobiliste uit Alkmaar op het gebruik van alcohol. Het analyseapparaat stopte bij 465 ug/l, ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. Met een proces-verbaal op zak mocht zij lopend verder.

bron:Politie Noord Holland NoordComments are closed.
%d bloggers liken dit: