De hoofdmacht van de Deployment Task Force, onder leiding van kolonel Henk Morsink, is het eind van de middag van 6 augustus per KDC-10 teruggekeerd in Nederland. Het vliegtuig landde rond half zes op vliegbasis Eindhoven. Minister van Defensie Henk Kamp wachtte er de militairen op. Na ze een warm welkom te hebben geheten, ging hij onder meer in op enkele behaalde successen zoals de totstandkoming van de Nederlandse kampen in Tarin Kowt en Deh Rawod.

De minister betitelde het verzette werk als een topprestatie, met name de konvooiverplaatsingen door een onherbergzaam gevaarlijk deel van Afghanistan die allemaal veilig zijn verlopen. Daarnaast sprak hij zijn waardering uit voor het feit dat de militairen zich niet lieten afschrikken door de verschillende gevechtscontacten die op hun pad kwamen. Met name Morsink werd geroemd om zijn getoonde leiderschap, het tot team weten te smeden van de diverse eenheden binnen zijn ontplooiingsmissie en zijn open houding richting media. Omdat hij meer heeft gedaan dan redelijkerwijs van hem mocht worden verwacht ontving Morsink tot zijn grote verrassing een bijzondere Defensie-onderscheiding: het ereteken van verdienste in goud. 

Inmiddels heeft kolonel Theo Vleugels op Kamp Holland in Tarin Kowt het commando van zijn collega Henk Morsink op 1 augustus overgenomen. Vanaf dat moment draait de Nederlandse missie om Task Force Uruzgan, als onderdeel van de International Security Assistance Force (ISAF) en is de deploymentfase officieel afgesloten.
 
bron:MinDef