Een 21-jarige man uit Almere is zondagmorgen om het leven gekomen bij een ongeval op de Rijksweg A6. Hij heeft hoogstwaarschijnlijk te laat gezien dat er een rijstrook was afgezet in verband met een ongeval.

Een 29-jarige automobilist uit Dronten reed over de rijksweg A6 richting Lelystad. Even na de afrit Almere Haven raakte hij door onbekende reden de linker vangrail. Hij wist zijn auto onder controle te houden en stopte grotendeels rechts op de vluchtstrook.

Getuigen van het ongeval, waaronder drie politiemensen uit Amsterdam en een medewerker van de Wegenwacht, stopten om te kijken of alles in orde was. De politiemensen vingen de Drontenaar en zijn bijrijder op. De medewerker van de Wegenwacht zette met pionnen de rechter rijbaan af. Zo konden de brokstukken van de weg gehaald worden en de getuigen en inzittenden van de auto veilig de zaak afhandelen.  

Vervolgens kwam er een 21-jarige Almeerder aangereden. Hij heeft de wegafzetting waarschijnlijk te laat gezien en reed tegen de pionnen. De auto slipte, draaide 180 graden en botste met de bestuurderskant tegen de stilstaande auto van de Drontenaar. De Almeerder was op slag dood.

De getuigen en de inzittenden stonden op dat moment achter de auto van de Drontenaar even bij te komen. De getuigen konden nog op tijd wegspringen. De Drontenaar en zijn 31-jarige bijrijder uit Haarlem werden hoogstwaarschijnlijk door hun eigen auto geraakt.

De traumahelikopter is ter plaatse geweest om hulp te bieden. De bijrijder kon na controle in het Flevoziekenhuis weer naar huis. De Drontenaar is met rugletsel per ambulance overgebracht naar het  AMC in Amsterdam.

De A6 is zondagmorgen ruim twee uur afgesloten geweest voor hulpverlening, sporenonderzoek en bergingswerkzaamheden.
 
bron:Politie Flevoland