Almelo / Hengelo / Oldenzaal enz – Drie personen aangehouden na wilde achtervolging die vanuit AlmelEen surveillerende politieman wilde maandagmorgen 25 juli om ongeveer 01.10 uur een auto met aanhanger controleren die zonder verlichting over de Bornsestraat in Almelo reed. De bestuurder reageerde echter niet op een stopteken en ging er vandoor.

Een achtervolging volgde met meerdere politieauto´s via Hengelo, de A1 naar Oldenzaal, de Lutte, Duitse grens en verder Duitsland in. Via Gildehaus kon de auto met aanhangwagen uiteindelijk met behulp van Duitse politie tot stoppen worden gedwongen in Bad Bentheim. Hier werden de drie inzittenden met getrokken pistool door de Duitse politie aangehouden. De bestuurder probeerde er nog vandoor te gaan maar kon door een Nederlandse politiehond worden gegrepen. De drie, bestuurder 22 jr. en inzittenden 17 en 16 jr. en allen afkomstig uit Emmen, werden in Duitsland opgesloten.

De auto met aanhanger werd naar Nederland afgesleept. In de loop van maandag de 25e zal door de Nederlandse justitie met de Duitse Staatsanwalt worden overlegd wat er met de drie moet gebeuren. Tijdens de achtervolging probeerde de bestuurder een aantal keren een politieauto die hem tot stoppen wilde dwingen aan de kant te duwen, waardoor aan een aantal politievoertuigen schade is ontstaan. Ook bij de aanhouding in Bad Bentheim werd nog getracht op de politiemensen, die een blokkade vormden, in te rijden. Onderweg werden hoge snelheden bereikt waarbij onderdelen die op de aanhangwagen lagen, van de aanhangwagen afvlogen. Zelfs bleef de bestuurder met een snelheid van ruim 140 km per uur doorrijden toen hij al een wiel van de aanhangwagen had verloren. Later bleek uit onderzoek dat de auto met aanhanger, waarmee de drie trachtten te ontkomen, in Almelo aan de Tweede Sligtestraat was ontvreemd. Hier werd bovendien een auto op het trottoir aangetroffen met doorverbonden bedrading. Ook deze auto is vermoedelijk van diefstal afkomstig en is afgesleept.

Bron: Politie TwenteComments are closed.
%d bloggers liken dit: