Op woensdag 1 juni om 19.00 uur openen de heren M.M. Naguib, ambassadeur van Egypte in Nederland, en mr. G.J. de Graaf, burgemeester van Apeldoorn de zandbeeldexpositie Ontdek het Oude Egypte! 

Deze expositie over de Egyptische Zonnewendecultuur is van 1 juni tot en met 15 augustus 2005 dagelijks van 9 tot 17 uur voor publiek geopend. 
De zandbeelden worden op dit moment vervaardigd door een selectie van de beste zandsculpteurs ter wereld. Deze sculpteurs (ook wel carvers genoemd) zijn afkomstig uit alle werelddelen en werken in teamverband aan de vooraf uitgewerkte verhaallijn. 
Zandsculptuur Apeldoorn vindt plaats op een afgeschermd evenemententerrein in Park Berg & Bos. Naast enkele karakteristieke grote buitensculpturen vindt het publiek in een grote verduisterde tent de hele geschiedenis en cultuur van het oude Egypte, uitgebeeld in een zestigtal opeenvolgende scà¨nes. 
Het totale zandsculptuurterrein is 5000m2 groot en bevat onder meer een workshopruimte, een speeltuin met spannende zoektocht voor de kinderen, een uitgifte van Egyptische thee en een zonneterras.  
Zandsculptuur Apeldoorn werkt actief samen met CODA Museum in Apeldoorn. Daar is een collectie Aziatische grafkunst te zien, die in bruikleen is van het Rijksmuseum Amsterdam. Verder worden er assieraden tentoongesteld en speciale presentaties en rondleidingen georganiseerd. In winkelcentrum Oranjerie, in het centrum van Apeldoorn, is een Hiëroglyfenspel uitgezet waarmee leuke prijzen te winnen zijn. 
Verder werkt Zandsculptuur Apeldoorn in de promotionele actie www.metdefietsnaaregypte.nl samen met diverse partners in het fietstoerisme. In deze actie zijn 10 andere Apeldoornse attracties als Paleis het Loo, Koningin Julianatoren en Kinderparadijs Malkenschoten actief betrokken. 

bron:Felua Groep