De OVSE-ambassadeur voor de bestrijding van discriminatie en onverdraagzaamheid tegenover moslims, àƒÆ’?mà¼r Orhun, brengt van 18 tot en met 20 mei een bezoek aan Nederland. Orhun is de persoonlijk vertegenwoordiger van het voorzitterschap van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). 

Op uitnodiging van Minister Bot (Buitenlandse Zaken) en Minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) komt ambassadeur Orhun zich op de hoogte stellen van de situatie van minderheden en het Nederlandse integratiebeleid. In het programma zijn ontmoetingen met beide ministers, kamerleden, maatschappelijke organisaties en bezoeken aan Amsterdam en Venray opgenomen. 
Aanleiding voor deze uitnodiging zijn de gebeurtenissen in Nederland na de moord op Theo van Gogh en de vragen die hierover zijn gerezen in het buitenland. De OVSE organiseerde in 2004 een serie conferenties over tolerantie en non-discriminatie. Orhun is een van de drie persoonlijk vertegenwoordigers die de OVSE in 2004 heeft aangesteld om de inspanningen van de deelnemende Staten van de OVSE in de strijd tegen alle vormen van onverdraagzaamheid te stroomlijnen zodat uitingen van antisemitisme, racisme, vreemdelingenhaat en discriminatie effectiever worden aangepakt. 

Op 8 en 9 juni zal in Cà³rdoba deze serie worden afgesloten met een conferentie over antisemtisme en andere vormen van onverdraagzaamheid. 
 
bron:BuZa