Op 29 augustus 2005 spande het advocatenkantoor KENNETH B. MOLL & ASSOCIATES, LTD. de eerste zogenaamde 'class action'-rechtszaak aan namens alle Franse staatsburgers die naar men beweert zijn overleden aan of ernstig gewond zijn geraakt door de pijnmedicatie Vioxx.

In de rechtszaak wordt de Amerikaanse
geneesmiddelengigant Merck & Co. ervan beschuldigd de bekende risico's van Vioxx niet naar behoren te hebben onderzocht en de Franse consumenten niet te hebben gewaarschuwd voor potentieel dodelijke nevenwerkingen. "Vioxx had nooit op de markt mogen worden gebracht," aldus Kenneth B. Moll, het hoofd van het advocatenkantoor dat vorige herfst de eerste internationale 'class action'-rechtzaak heeft aangespannen tegen Vioxx.

Op 30 september 2004 haalde Merck Vioxx overal ter wereld van de markt nadat uit studies was gebleken dat het geneesmiddel het risico op hartaanvallen en beroertes verdrievoudigde. "De beslissing van Merck om Vioxx van de markt te halen kwam er jaren nadat het bedrijf voor het eerst op de hoogte werd gebracht van de gezondheidsrisico's," zei de heer Moll. "Talloze mensen in Frankrijk en de rest van de wereld hebben ernstige en dodelijke letsels opgelopen die hadden kunnen worden vermeden als Merck op een verantwoordelijke manier had gehandeld." Vorige week kende een jury in Texas 253,5 miljoen USD toe aan de weduwe van een man die was gestorven na het nemen van Vioxx. "Uit het verdict blijkt duidelijk dat Merck schuld treft in zijn beslissing om winst te verkiezen boven de veiligheid van hun
consumenten," aldus nog de heer Moll.

KENNETH B. MOLL & ASSOCIATES, LTD., à©à©n van de belangrijkste advocatenkantoren op het gebied van 'class action'- en 'mass tort law'-rechtszaken in de VS, werd benaderd door duizenden mensen in meer dan 57 landen die Vioxx hebben genomen. "Dit is de eerste 'class action'-rechtzaak in de geschiedenis die namens alle Franse consumenten is aangespannen om schadevergoeding te eisen voor ernstige
letsels en overlijdens veroorzaakt door een gevaarlijk geneesmiddel," zei de heer Moll. Voordien spande Kenneth B. Moll & Associates, Ltd. de eerste 'class action'-rechtszaak aan tegen Merck, namens alle burgers van Italië, Engeland en Canada.

bron:Kenneth B.Moll ltd