Op de Amerikaanse ambassade in Den Haag is kolonel b.d. Charles Brantz vrijdagmorgen onderscheiden met de Meritorious Service Medal. Hij kreeg deze hoge Amerikaanse waardering vanwege zijn buitengewoon functioneren als assistant chief of NATO operations van de Striking Fleet Atlantic, een NAVO-vlootverband.

Vice Admiral Mark P. Fitzgerald, commander Second Fleet  tevens commander Striking Fleet Atlantic tevens commander Joint Task Force 120, spelde hem het eremetaal namens de president van de Verenigde Staten op. Hij memoreerde dat de kolonel in de periode van 2001 tot vorig jaar augustus een zeer belangrijke rol speelde in de voorbereiding en uitvoering van vele oefeningen. Brantz legde zich, volgens de vice-admiraal, ook op meer dan uitstekende wijze toe op het verbeteren van de betrekkingen tussen de Amerikaanse marine en de Nederlandse strijdkrachten.
De onlangs aangetreden Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Roland E. Arnall, woonde de ceremonie ook bij. Van Nederlandse zijde waren onder anderen aanwezig de plaatsvervangend commandant der strijdkrachten luitenant-generaal Hans Sonneveld, plaatsvervangend commandant der landstrijdkrachten generaal-majoor Lex Oostendorp en plaatsvervangend hoofddirecteur personeel, generaal-majoor Hans Leijh.
bron:MinDef