Amsterdam Anders/De Groenen versiert de fietsersAmsterdam Anders/De Groenen vindt dat de fietser voorrang moet krijgen in het mobiliteitsbeleid van de stad. Eerder heeft Amsterdam Anders/De Groenen in de gemeenteraad er bijvoorbeeld voor gezorgd dat het fietsnet in Amsterdam niet verder wordt versnipperd. Amsterdam Anders/De Groenen zet zondag de ridders van het stalen ros, de koene fietsers, eens in de bloemen.

Alsjeblieft! Een bosje veldbloemen, speciaal voor jou en je fiets. Deze bloemen zijn geplukt in weilanden zoals bij industrieterrein Westpoort, voorbij station Sloterdijk. Daar staan er ontzettend veel, zodat het zelfs niet opvalt als er honderden bosjes worden geplukt. Daarbij zijn ze met een week weg, zodat we ze maar beter kunnen ophalen om er nog van te genieten. Volgend jaar zijn ze weer terug. Misschien ga je er dan zelf eens op uit om een mooi boeket te maken? Lekker op je fiets, de natuur in - we geven je dit wilde boeket tenslotte omdat je met de fiets gaat, en dat willen we graag ondersteunen. Je helpt het milieu, geeft geen lawaai en zorgt voor een levendige stad. Bedankt! Amsterdam Anders/De Groenen wenst je een mooie zomer.

Deze tekst wordt op zondag 17 juli vanaf 15 uur, vergezeld van een weelderige en welriekende bos veldbloemen, aan honderden fietsers in Amsterdam aangeboden. Er is speciaal gekozen voor plekken waar fietsers het de afgelopen tijd zwaar hebben gehad in de stad: rond het Centraal Station en het Weteringcircuit, en nabij opbrekingen wegens de Noord/Zuidlijn, zoals in de Ferdinand Bolstraat. Terwijl fietsers van enorm belang zijn voor het welbevinden in de stad, worden ze toch keer op keer weer afgeremd. Ze moeten omrijden, afstappen of wachten, door opbrekingen, (vracht)verkeer of slecht/ontbrekend wegdek. Om vervolgens nog te betalen ook om hun tweewieler kunnen stallen.

En dat terwijl de fiets het beste vervoermiddel is voor de stad. Het is het snelst, zuinigst, milieuvriendelijkst, goedkoopst, en daarbij stil en relatief veilig. Het huidige stadsbestuur kiest blijkens diverse maatregelen en plannen duidelijk voor de auto, wat gezien de schaarse ruimte direct ten koste gaat van de fiets, om niet te spreken van bomen en bloemen.

bron:Amsterdam AndersComments are closed.
%d bloggers liken dit: