Amsterdam Anders/ De Groenen bevestigt morgen op 500 fietsen gratis snelbinders om fietsers een hart onder de riem te steken. De snelbinders zijn gemaakt van oude binnenbanden, die je anders zou weggooien. Fietsers verdienen een schouderklopje, vindt Amsterdam Anders/ De Groenen, die voor de zomer ook al fietsers verraste met een veldboeketje. De stad moet het van de fietsers hebben, maar de fietsers op dit moment niet van de stad.

Fietsen is gezond, milieuvriendelijk, stroomt goed door en veroorzaakt geen doden. Officieel wil de gemeente fietsen stimuleren, maar in de praktijk wordt het fietsers vaak lastig gemaakt. Onder het mom van bestrijding van fietsendiefstal worden betaalde fietsenstallingen gemaakt, waarbij het in de omgeving verboden wordt je fiets gewoon neer te zetten. Fietsen worden massaal weggeknipt omdat ze niet in de rekken staan, iets dat eigenlijk alleen mag als de fiets echt hinderlijk in de weg staat. Straten worden zo heringericht, dat je je fiets alleen in het rek een brug verder kunt zetten. Ineens zijn fietsen in het straatbeeld, hà©t merkbeeld van Amsterdam, lelijk.

Amsterdam Anders/ De Groenen wil de fiets weer de plek geven die het verdient: het belangrijkste vervoermiddel binnen de stad. Lijsttrekker Jupijn Haffmans: ´Wij willen het liefst de hele stad binnen de ring autovrij, op noodzakelijk vervoer na, en dan alle ruimte voor fietsers en voetgangers. Tegelijk zou er dan ook meer ruimte komen voor kinderen op straat, groen en ontmoetingsplekken.'

bron:Amsterdam Anders

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular