Een team van de Dienst Centrale Recherche Amsterdam is met man en macht op zoek naar de 37-jarige Claudia Melchers. Zijverdween kort nadat zij in een woning in Amsterdam-Zuid werd overvallen. Omdat het vermoeden bestaat dat het slachtoffer door de overvallers was meegenomen werd direct een grootschalig rechercheonderzoek ingesteld. Op dit moment is de vrouw nog steeds spoorloos.

Dinsdagavond rond halfelf kreeg de politie een melding van een overval in een woning in Amsterdam-Zuid. Daarbij zou iemand bedreigd en gekneveld zijn. Ook zouden er twee jonge kinderen aanwezig zijn. Agenten troffen in de woning een kennis van de bewoners aan. Hij verklaarde dat hij zojuist door à©à©n van de kinderen was bevrijd, nadat hij door een aantal gewapende mannen was bedreigd en gekneveld. De vrouw werd vervolgens door de overvallers meegenomen. De kinderen bleven ongedeerd.

Gezien de omstandigheden waaronder het slachtoffer verdween houdt de recherche ernstig rekening met een ontvoering. De technische recherche heeft de woning direct minutieus onderzocht en agenten hebben een uitgebreid buurtonderzoek verricht. Over een motief of de aanleiding voor de vermeende ontvoering is nog niets bekend.

Naar aanleiding van de oproepen in de media zijn er sinds dinsdagavond bij het rechercheteam dat de zaak Claudia Melchers in onderzoek heeft negen tips binnengekomen. De recherche is druk bezig de informatie te onderzoeken. Over de inhoud van de tips kunnen verder geen mededelingen worden gedaan.
 
bron:Politie Amsterdam Amstelland