(Persbericht) Info-Tech Research Group plaatst WatchGuard op nummer 1 tussen UTM-leveranciers en waardeert prijs-kwaliteitsverhouding als beste in de markt

Den Haag, 5 september 2011 - Voor organisaties is een gedegen beveiliging van de netwerkinfrastructuur onontbeerlijk. Oplossingen voor Unified Threat Manage (UTM) worden daarbij steeds belangrijker, omdat daarin alle benodigde elementen worden samengevoegd in à©à©n geïntegreerd geheel. WatchGuard Technologies is dan ook trots op het feit dat de toonaangevende Info-Tech Research Group het bedrijf heeft uitgeroepen tot UTM Vendor Landscape Champion. Daarnaast heeft WatchGuard de Value Award in ontvangst genomen, een onderscheiding voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding voor security-oplossingen.

Tien securitybedrijven geanalyseerd
Info-Tech Research Group heeft de producten van tien bedrijven geëvalueerd die actief zijn in de markt voor UTM voor netwerkomgevingen, waaronder Cisco Systems, CheckPoint, Fortinet, Juniper, McAfee en Palo Alto Networks. Daarbij is gelet op de functionaliteit, betaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en ontwerp van de producten, terwijl de leveranciers zijn beoordeeld op realiteitszin, marktstrategie, bereik en hun channel.

Firewalls, VPN, anti-malware, intrusion prevention
De eisen die Info-Tech Research Group stelt voor zijn analyse van UTM-leveranciers zijn streng. Leveranciers moeten voldoen aan minimumscores voor firewall, VPN, anti-malware en intrusion prevention. Pas dan worden de andere functies gewaardeerd: toegang op basis van identiteit, data leakage protection (DLP), Network Access Control, URL-filtering, applicatiebeveiliging, WiFi-beveiliging, data-encryptie en WAN-routing en de optimalisatie daarvan.

WatchGuard is op basis van al deze aspecten met de XTM 5 Series UTM security appliance aangewezen als winnaar, vanwege de "gevonden balans tussen de kwaliteit van de producten en de dienstverlening enerzijds en het prijspeil anderzijds. WatchGuard neemt de leiding met een UTM-oplossing die grote voordelen biedt voor iedere organisatie." Verder stelt Info-Tech Research Group: "Kleine/middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar robuuste functionaliteit voor de allerlaagste prijs zullen veel van hun wensen terugvinden in WatchGuard en diens XTM-appliances."

Beste prijs-kwaliteitsverhouding voor UTM
Daarbij heeft WatchGuard de beste score gehaald voor de Value Award, een vergelijkende analyse van de prijs/kwaliteit ten opzichte van de rest van het deelnemersveld. Waar de gemiddelde score 45.7 punten was, scoorde WatchGuard de hoge score van 100.

"Het is een eer dat we door Info-Tech Research Group zijn uitgeroepen tot zowel UTM Vendor Champion als winnaar van de Value Award", zegt Etiënne van der Woude, Sales Manager vanWatchGuard Technologies in Nederland. "WatchGuard is direct vergeleken met andere marktleiders op het gebied van netwerken en beveiliging, en de analyse laat ondubbelzinnig zien dat geen van hen kan tippen aan WatchGuard."
Kijk voor het volledige rapport van Info-Tech Research Group, Vendor Landscape: Unified Threat Management, the perimeter firewall grows up and becomes a Swiss Army Knife of protection capabilities op www.watchguard.com.

Over Extensible Threat Management
WatchGuard is al geruime tijd actief in de markt voor firewall-appliances, en geldt met zijn Extensible Threat Management (XTM) security-appliances als pionier. De XTM combineert een hoge doorvoersnelheid met geavanceerde netwerkfuncties, zodat intensief dataverkeer veilig en betaalbaar kan worden afgehandeld. Hierbij inbegrepen is een suite van flexibele beheertools waarmee ICT-beheerders de security kunnen regelen via een intuïtieve, gecentraliseerde console, een command-line-interface en/of een webgebaseerde interface. De keuze voor XTM bestaat uit veertien modellen, die oplopen van varianten voor kleine omgevingen met minder dan vijftig gebruikers tot systemen die tot vijfduizend gebruikers aankunnen. Kijk voor meer informatie over de XTM op www.watchguard.com/international/nl/products.

Over Info-Tech Research Group
Met meer dan achtduizend organisaties wereldwijd als betalende leden is Info-Tech Research Group (www.infotech.com) wereldwijde marktleider als het gaat om strategisch en praktisch onderzoek en analyse voor de ICT-branche. Info-Tech Research Group biedt al dertien jaar lang kwaliteitsonderzoek, en is een van de snelst groeiende full-service ICT-analistenfirma's van Noord-Amerika.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard's eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De 'Extensible Content Security' (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.
Contact
Maria Pinto
Marketing Manager EMEA
WatchGuard Technologies
+31 (0)70-711 20 87
[email protected]

Aleksandra Andjelic
Co-Workx
+31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]