Vrijdag, zaterdag en zondag 8,9 en 10 juli geven Andrà© Rieu en zijn orkest enkele concerten op het Vrijthof. Het hele plein wordt omgetoverd in een magnifieke concertzaal met daarom heen de volle terrassen. Van de concerten worden TV-opnames gemaakt, die in de vorm van een TV-special in oktober uitgezonden worden via de Duitse zender ZDF. De uitzendrechten van deze tv-special zijn al aan heel wat landen doorverkocht. Van het concert worden ook een DVD en CD gemaakt, die wereldwijd verkocht worden. In totaal kunnen dus enkele tientallen miljoenen mensen meegenieten van het concert van Andrà© Rieu en zijn orkest in Maastricht.

De gemeente Maastricht is trots op het feit dat à©à©n van zijn beroemdste zonen met deze serie midzomernachtsconcerten weer optreedt in de eigen stad. De gemeente is blij met de wereldwijde promotie die dat oplevert en heeft daarom alle medewerking aangeboden om van het concert een groot succes te maken.

Elk avondconcert zal door zo'n 12.000 mensen bezocht worden. Op zondagmiddag kunnen zo'n 2.000 minder validen met hun begeleiders genieten van een gratis concert.

Het spreekt vanzelf dat op en rond het Vrijthof een groot aantal maatregelen worden getroffen om de orde en veiligheid te garanderen en een ongestoord verloop van de concerten mogelijk te maken. Hieronder vindt u een overzicht van alle maatregelen en andere informatie omtrent de concerten van Andrà© Rieu.

De strijd tegen het terrorisme is nog lang niet beëindigd. Onze hoop en verwachting is, dat het Britse antwoord op deze terreurdaden doordacht zal zijn en gedragen kan worden door een zo breed mogelijke coalitie van landen.

bron:Gemeente Maastricht