Aon Groep Nederland bv en N.V. Tuinbouwverzekeringsbank (TVB) maken vandaag bekend dat per 1 januari 2006 overeenstemming is bereikt over de overname van de verzekeringsbemiddeling en adviesactiviteiten van TVB door Aon. Het in Maasland gevestigde TVB is in 1938 opgericht en richt zich met name op verzekeringen voor agrologistieke bedrijven. De activiteiten van TVB worden voortgezet onder de naam Aon.

De overname heeft geen verdere gevolgen voor de werkgelegenheid van het personeel van TVB. Alle medewerkers blijven werkzaam in het kantoor van TVB te Maasland, dat tevens de nieuwe regiovestiging wordt van Aon. Nico van der Knaap, de huidige directeur van TVB is benoemd tot kantoordirecteur. Lex Geerdes, directievoorzitter Aon Nederland: 'TVB heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in verzekeringen voor agrologistieke bedrijven. Deze overname past binnen onze groeistrategie, omdat wij onze positie in dit segment verder willen uitbouwen en verstevigen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze overname bijdraagt aan het aanbieden van de benodigde expertise aan ondernemers. Want dat is waar Aon voor staat: ondernemers helpen ondernemen, en dus te groeien en 'te bloeien".
Nico van der Knaap: 'Met het brede dienstenpakket dat Aon aanbiedt en onze specialistische kennis, kunnen we onze zakelijke relaties voortaan nog beter bedienen. Onze klanten profiteren dan ook optimaal van deze overname'.
Over Aon
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In  Nederland heeft Aon 13 vestigingen met 1.500 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 47.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs
van New York.
 
bron:AON Nederland