Vianen, 4 mei 2010 - Een hoge beschikbaarheid van computersystemen is essentieel voor kantoren. Ook voor kantoren aan huis en voor kleine bedrijven. Desondanks beschermen SoHo-gebruikers zich vaak niet tegen stroomproblemen en -onderbrekingen. Zwakke energieomgevingen en energiestoringen kunnen echter zeer schadelijk zijn. Bedrijven kunnen belangrijke data verliezen, verkoop mislopen en hun gehele pc-netwerk kwijt raken. APC by Schneider introduceert daarom de Back-UPS Pro modellen: een uninterruptible power supply (UPS) die een optimale bescherming biedt tegen storingen in de energievoorziening.

Gebruikers hebben bij een probleem met de energievoorziening dankzij het gebruik van de Back-UPS Pro nog alle tijd om hun gegevens op te slaan of een transactie af te maken, waardoor zij de hoge kosten van downtime kunnen vermijden. De Back-UPS Pro modellen beschikken over dezelfde energiebesparende contactdozen, waar de kleinere modellen in de Back-UPS serie reeds over beschikken. Deze voorziening schakelt automatisch de energie uit van aangesloten randapparatuur die niet wordt gebruikt. Hiermee bespaart de gebruiker kosten die gepaard gaan met het onnodig gebruiken van energie. Daarnaast beschikken de Back-UPS modellen over een LCD-paneel dat voorziet in gebruikersinformatie. Ook biedt de Back-UPS Pro voorzieningen om automatisch het voltage te reguleren. Hiermee kunnen organisaties energie besparen en de levensduur van batterijen verlengen.

Noodstroomvoorzieningen
APC Back-UPS Pro wordt geleverd in een reeks van modellen, uiteenlopend van zes tot tien stekkeraansluitingen en met 92 tot 164 minuten aan noodstroom. Alle modellen bevatten energiebesparende contactdozen, waarmee het energiegebruik van aangesloten apparatuur kan worden verlaagd. Deze functionaliteit bespaart energie en geld door het uitzetten van de energie voor componenten die niet worden gebruikt. Bijbehorende apparatuur die geen gevoelige data bevat - zoals monitoren, printers en speakers - wordt aangesloten op de beheerde contactdozen. Deze apparatuur wordt automatisch afgesloten op het moment dat de computer die is aangesloten op de hoofdcontactdoos wordt uitgezet of in de slaapstand wordt gezet.

Automatisch reguleren van voltage
De Back-UPS Pro modellen beschikken allemaal over automatische voltage regulatie (AVR). Hiermee worden de lage en hoge voltages onmiddellijk aangepast naar veilige niveaus, zodat gebruikers tijdens spanningspieken en -dalen kunnen doorwerken en de batterij kunnen sparen voor een spanningsuitval. Deze modellen bieden ook energiebesparende AVR-bypassmogelijkheden met een zeer efficiënt elektrisch ontwerp dat minder energie verbruikt tijdens normaal gebruik. Dit is mogelijk doordat geen gebruik van de transformator wordt gemaakt totdat dit noodzakelijk is. Hiermee wordt nog meer elektriciteit bespaard tijdens normaal gebruik.

LCD-paneel
Alle APC-modellen van de Back-UPS Pro zijn uitgerust met een LCD-paneel. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig door informatie bladeren over de belasting, de geschatte tijd dat de UPS de stroomvoorziening kan overnemen, de ingangsspanning en andere belangrijke diagnostische informatie en systeeminformatie. Gebruikers hoeven niet langer het geluid te interpreteren dat afkomstig is van een UPS-unit. Het alarm is uit te zetten door slechts een druk op de knop,waarna gebruikers eenvoudig informatie via het beeldscherm kunnen vinden - zonder dat hiervoor een handleiding nodig is.

Garantie
De Back-UPS Pro wordt geleverd met eenvoudig te gebruiken PowerChute Personal Edition-software, die voorziet in uitgebreid beheer van de UPS door het leveren van informatie over de geschiedenis van de unit, informatieopties en de status van de voeding. Zodra gebruikers deze software hebben geïnstalleerd, worden bestanden automatisch bewaard en wordt de computer afgesloten - zelfs als gebruikers niet in de buurt zijn. Voor Europese landen geldt een garantie van drie jaar. Dankzij de Equipment Protection Policy wordt correct aangesloten apparatuur gedekt tot € 150.000.

De APC Back-UPS Pro producten zijn in Europa per direct beschikbaar.

Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric, een wereldwijde leverancier van ´Critical Power and Cooling Services‘˜, biedt producten, software en systemen voor thuis, kantoor, datacenter en fabrieksvloer. Gesteund door de kracht, ervaring en het brede netwerk van Schneider Electric‘˜s Critical Power and Cooling Services, levert APC doorontwikkelde, snel te installeren en eenvoudig te onderhouden oplossingen voor energie-efficiency binnen bedrijfskritische IT- en procesapplicaties. In 2007 werd APC overgenomen door Schneider Electric en gecombineerd met MGE UPS Systems. De nieuwe business unit behaalde een omzet van 2,6 miljard dollar in 2008 en had 12.000 medewerkers. Het assortiment omvat zowel uninterruptible power supplies (UPS), precisie cooling units, racks en ontwerp- en managementsoftware, zoals APC‘˜s InfraStruXure datacenter architectuur, de meest complete, geintegreerde power, koeling en beheeroplossing. De overkoepelende organisatie Schneider Electric, heeft ruim 100.000 medewerkers in meer dan 100 landen en boekte in 2009 een omzet van ruim €15,8 miljard. Alle handelsmerken zijn eigendom van hun eigenaars.

Contact
APC
Jacqueline van Zetten
Tel: +31 (0)347-32 52 41
[email protected]

Eigen_Zinnig PR & Communicatie
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
E-mail: [email protected]