(Persbericht) InfraStruxure ondersteunt virtualisatie en maakt reductie van CO2-uitstoot mogelijk

Haarlem, 3 november 2010 - APC by Schneider Electric heeft een nieuwe versie uitgebracht van de InfraStruxure-managementsoftware, een open en leveranciersonafhankelijk platform voor het beheren van de datacenterinfrastructuur. Organisaties kunnen met deze vernieuwde managementsoftware alle belangrijke onderdelen - zoals energievoorziening, koeling, racks en beveiliging - van een datacenter actief beheren. Hierdoor zijn zij in staat om energie te besparen en kosten te verlagen. Het gebruik van InfraStruxure-management maakt het voor IT-managers mogelijk om onvoorziene downtime te voorkomen en energiegebruik drastisch te verlagen.

Meer dan ooit zoeken bedrijven naar manieren om hun datacenter zo energie-efficiënt mogelijk te maken en de bedrijfsvoering te vereenvoudigen. Met de vernieuwde InfraStruxure-managementsoftware kunnen IT-managers alle belangrijke activiteiten in het datacenter monitoren en meten. Bovendien biedt InfraStruxure-management nu nieuwe functionaliteit voor het ondersteunen van virtualisatie en mogelijkheden om de uitstoot van CO2 door het datacenter verder terug te dringen.

Implementeren van virtualisatieprojecten
IT-managers kunnen met de nieuwe managementsoftware virtualisatie projecten implementeren. Zij hoeven zich hierbij geen zorgen meer te maken over de vraag of de aanwezige technische infrastructuur van het datacenter de regelmatig variërende systeembelastingen kan ondersteunen. De InfraStruxure-managementoplossing neemt dit nu immers volledig voor zijn rekening. Datacenters kunnen met behulp van de nieuwe software de beschikbare resources maximaal benutten, energie besparen en tot een betere planning komen.

Nieuwe features
InfraStruxure-managementsoftware is onder andere op de volgende punten verder uitgebreid:

- De nieuwe Data Center Lab-applicatie binnen InfraStruxure Capacity, een projectmanagement-tool voor datacenters, ondersteunt het ontwerpen en upgraden van datacenters. Met deze applicatie kunnen IT-managers aanpassingen simuleren en scenario‘˜s onderzoeken. Het testtraject heeft hierbij geen invloed op de lopende bedrijfsvoering binnen datacenters. De drag & drop-functionaliteit van Data Center Lab en de directe feedback die dit onderdeel geeft op het toevoegen van nieuwe IT-hardware, maakt deze tool zeer geschikt voor het ontwerpen van een blueprint, inclusief vloerindeling, rack-indeling en inventarislijsten voor het uitbreiden van datacenters of nieuwe projecten.

- Impact Analysis is onderdeel van InfraStruxure Capacity en geeft inzicht in de prestaties van de fysieke infrastructuur van het datacenter, waaronder UPS, stroomverdeling en koeling. De applicatie waarschuwt de IT-manager op het moment dat problemen ontstaan met het temperatuursniveau of met andere problemen die gevolgen kunnen hebben op de individuele IT-apparatuur. IT-managers kunnen - ongeacht het merk van de apparatuur - een datacenter-layout creëren. Bovendien ontvangen zij real-time foutmeldingen als apparatuur storingen vertoont. Dankzij alle opties in de nieuwe versie van InfraStruxure Operations 6.1 en Capacity-management kunnen IT-managers grenswaarden instellen, tot een efficiënt beheer komen, klantreportages opstellen en automatisch aanbevelingen ontvangen voor het oplossen van kritieke problemen.

- Met behulp van InfraStuxure Efficiency 1.1 kunnen IT-managers snel en eenvoudig rapportages maken over de maandelijkse energieconsumptie van de verschillende systemen die behoren bij hun datacenter. Ook kunnen zij rapporten opstellen over de CO2-uitstoot, PUE (Power Usage Effectiveness) en DCIE (Data Center Infrastructure Efficiency). De CO2-uitstoot en de energiekosten kunnen op het niveau van de gebruiker worden getoond. Het is ook mogelijk om de uitstoot automatisch te relateren aan gegevens die worden ontvangen van het nutsbedrijf, zodat een accurate weergave van de uitstoot en de energiekosten ontstaat.

- De nieuwe netwerk management-tool van InfraStruxure Capacity geeft inzicht in de onderlinge afhankelijkheid van installaties. Daarbij wordt onder andere in kaart gebracht hoe glasvezel- en kopernetwerken vanuit servers via patchpanelen naar switches of routers lopen. IT-managers zijn met deze tool in staat connectiviteit te documenteren, de netwerkstructuur te beheren en het netwerkgebruik te plannen en controleren.

Integratiemogelijkheden
Een voorbeeld van de verbeterde mogelijkheden voor integratie is de real-time communicatie tussen InfraStruxure Operations 6.1 en Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 R2 via een PRO Pack. Dankzij de samenwerking tussen de twee managementpakketten hebben IT-managers inzicht in de manier waarop virtuele machines zich verhouden tot fysieke servers. Bovendien kan Virtual Machine Manager actie ondernemen als zich problemen in de fysieke infrastructuur voordoen. In een dergelijke situatie kan Virtual Machine Manager virtuele machines verplaatsen naar delen van het datacenter die niet door de problemen zijn aangetast.

Afstemmen vraag en beschikbaarheid
Dankzij de nieuwe features van de InfraStruxure-managementsoftware kunnen IT-managers de vraag naar en de beschikbare capaciteit van onder meer racks, rijen servers goed op elkaar afstemmen. Zij kunnen ook de fysieke infrastructuur van het datacenter monitoren met behulp van statusberichten en alarmmeldingen, de energieconsumptie verlagen die wordt veroorzaakt door andere apparatuur dan IT-apparatuur en kostbare overcapaciteit voorkomen. De bedrijfsvoering van het datacenter wordt hierdoor aanzienlijk efficiënter. APC‘˜s InfraStruxure-managementsoftware is een leveranciersonafhankelijke managementoplossing.

Kijk voor meer informatie over APC‘˜s InfraStruxure-managementsoftware op www.apc.com/site/software/index.cfm

Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric, een wereldwijde leverancier op het gebied van à¢â‚¬Å“Critical Power and Cooling Services‘˜, biedt producten, software en systemen voor thuis- en kantoorgebruik, datacenters en fabriekstoepassingen. Omdat APC zich als geen ander richt op innovatie, levert het bedrijf baanbrekende en energie-efficiënte oplossingen voor belangrijke technologie en industriële toepassingen. APC biedt hiermee uitgekiende, vlekkeloos geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende de gehele levenscyclus. Het assortiment omvat zowel uninterruptible power supplies (UPS), precisie cooling units, racks, beveiligingsmanagement en ontwerp- en managementsoftware,als APC‘˜s InfraStruxure-architectuur, de meest uitgebreide, geïntegreerde energie-, koeling- en beheeroplossing.

Als wereldwijde specialist in energiemanagement en met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infrastructuur, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. Het bedrijf biedt oplossingen om energie veilig, betrouwbaar en efficiënt te maken. In 2009 hebben ruim 100.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan € 15,8 miljard. Onder het motto ´make the most of your energy‘˜ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. Kijk voor meer informatie op www.apc.com of www.schneider-electric.nl