(Persbericht) Nieuwe beheersoftware biedt inzicht in energieverbruik en -kosten

Vianen, 20 juni 2011 - IT-gebruikers kampen nog regelmatig met stroomstoringen en hoge energierekeningen. APC by Schneider Electric introduceert daarom de nieuwe beheeroplossing APC PowerChute Business Edition 9.0 voor serieel of op USB aangesloten UPS'en. Met deze nieuwe Uninterruptable Power Supply (UPS) beheersoftware kunnen stroomstoringen worden voorkomen en kan het exacte energieverbruik van hun IT-apparatuur worden achterhaald. Bovendien krijgt de gebruiker direct inzicht in de kosten die met het gebruik van energie gepaard gaan.

Software voor energiebeheer
APC's PowerChute Business Edition 9.0 beheert UPS-systemen en voorkomt problemen met de stroomvoorziening van onder andere servers en storage-apparaten. Deze nieuwste versie biedt daarnaast software voor het energiebeheer, zodat gebruikers exact inzicht hebben in hun energieverbruik en in de energiekosten per kWh (kilowattuur). Ook krijgen zij een goed beeld van deCO2-uitstoot van hun IT-apparatuur.

Voorkomen van downtime
De beheeroplossing van APC wordt ingezet in combinatie met APC's Smart-UPS-systemen. 'Smart-UPS zorgt voor een optimale vorm van spanningsbeveiliging, waardoor de veiligheid van de bedrijfsgegevens blijft gewaarborgd', zegt Wim Hendriksen, country manager van APC Benelux. 'Zo wordt downtime voorkomen en wordt data altijd beschermd. IT-beheerders kunnen met de APC Smart-UPS en de PowerChute Business Edition 9.0 ervoor zorgen dat bedrijfskritische servers taken kunnen uitvoeren voor een lange tijd en op een energiezuinige manier. Gebruikers kunnen ook niet-essentiële servers automatisch laten uitzetten, bijvoorbeeld buiten kantoortijden. Dit bespaart energie en leidt tot minder CO2-uitstoot.'

APC Smart-UPS
Onlangs heeft APC de vijfde generatie APC Smart-UPS geïntroduceerd. De APC Smart-UPS-lijn wordt ingezet voor serverruimtes, netwerkkasten en dataopslagomgevingen. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan twintig miljoen Smart-UPS-units verkocht. De UPS beschermt IT-apparatuur niet alleen tegen stroomstoringen en fluctuaties in de stroomvoorziening, maar biedt gebruikers ook uitgebreide meetgegevens. Dankzij de 'groene' functionaliteit kan een efficiëntie van meer dan 97 procent worden behaald door te besparen op het energieverbruik en de koeling. De Smart-UPS-systemen beschikken daarnaast over uitgebreide beheermogelijkheden, onder andere dankzij een moderne LCD-gebaseerde gebruikersinterface.

PowerChute Business Edition
APC's PowerChute Business Edition 9.0 wordt geleverd bij alle APC Smart-UPS tot 5kVA. De software is te downloaden op www.apc.com/tools/download/index.cfm. Deze versie is geschikt voor het beheer van in totaal vijf Smart-UPS-systemen. Er is ook een versie van PowerChute Business Edition 9.0 beschikbaar die in totaal 25 Smart-UPS-systemen kan beheren.

Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric is een wereldwijde leider op het gebied van energievoorziening en koeling, Het bedrijf levert hardware en software, die is ontworpen om de beschikbaarheid en energie-efficiëntie te verhogen binnen zakelijke netwerken, datacenters en productieomgevingen. Daarbij beschikt APC by Schneider Electric over de expertise en het uitgebreide netwerk van Schneider Electric's Critical Power & Cooling Services. APC levert nauwkeurig geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende hun volledige levenscyclus. Omdat innovatie centraal staat, kan APC energie-efficiënte oplossingen bieden voor belangrijke technologische en industriële toepassingen.

www.apc.com

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiebeheer en actief in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Het concern vervult een leidersrol binnen de markten voor energie en infrastructuur, industriële processen, gebouwautomatisering en datacenters/netwerken. Schneider Electric is daarbij duidelijk aanwezig in de markt voor woningbouwtoepassingen. Daarbij is het bedrijf erop gericht om energie veilig, betrouwbaar en efficiënt te maken. Met meer dan 110.000 werknemers in dienst haalde het bedrijf een omzet binnen van 19,6 miljard euro in 2010 door particulieren en bedrijven actief te helpen om uit hun energie te halen wat erin zit.

www.schneider-electric.nl

Contact
APC by Schneider Electric
Debbie van Beek
Tel: +31 (0)6-27 01 80 05
[email protected]

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular