(Persbericht) 2e2 biedt als eerste partner ondersteuning bij datacenterbeheer-oplossing 

Vianen, 27 januari 2011 - IT-afdelingen krijgen meer en meer behoefte aan het beheren van tal van aspecten binnen een datacenter. Voorbeelden hiervan zijn het energieverbruik en -efficiëntie, de CO2-uitstoot, PUE, inventarisbeheer, planning, risicobeheer en return-on-investment (ROI). Dankzij de InfraStruxure-softwareoplossingen van APC by Schneider Electric hebben IT-afdelingen controle over al deze factoren. Door de toenemende vraag naar deze software, heeft APC een eerste belangrijke software-partnership met 2e2 afgesloten voor het implementeren van de managementsoftware.

2e2 is een specialist op het gebied van IT-infrastructuurbeheer en is al sinds langere tijd een belangrijke partner van APC. Het bedrijf gaat naast de consultancydiensten ook zorgdragen voor het implementeren van InfraStruxure Management Software-oplossingen. Organisaties zijn met deze software in staat om alle belangrijke onderdelen - zoals energievoorziening, koeling, racks en beveiliging - van een datacenter actief te beheren. Hierdoor kunnen zij meetbare doelstellingen behalen zoals energiebesparing en kostenverlaging.

Groei van beheertools
Analistenbureau Gartner voorspelt een sterke groei van de vraag naar datacenter infrastructure management (DCIM), zodat IT-afdelingen tot een beter beheer van de prestaties, het gebruik en het energieverbruik van datacenters komen. Hierdoor worden datacenters efficiënter en groener. Volgens Gartner is de ingebruikname van dergelijke tools in 2010 niet hoger dan 1 procent, maar zal deze in 2014 gangbaar zijn voor datacenters.

Kostenbesparingen realiseren
'Gartner geeft aan dat een datacenter met 750 m2 vloeroppervlak waarschijnlijk meer dan €1,2 miljoen per jaar aan kosten kwijt is', zegt Wim Hendriksen, Country Manager Benelux van APC by Schneider Electric. 'Onze ervaring leert dat twintig tot dertig procent daarvan kan worden bespaard door nauwkeuriger en rigoureuzer beheer van de fysieke datacenterinfrastructuur. Dankzij hun specialistische expertise en hun grondige kennis van onze producten, is 2e2 in staat organisaties te ondersteunen bij het behalen van aanzienlijke kostenbesparingen.'

Behoefte aan andere beheerapplicaties
'Sinds de aankondiging in 2008 van de nieuwe EU Code of Conduct for Data Centres zien we dat datacenterbeheerders steeds meer op zoek zijn naar verbeterde beheersoftware', zegt Rogier den Boer, Business Unit Manager van 2e2 Data Management. 'Toen ICT-afdelingen nog met een kleine inventaris werkten en het energieverbruik lager lag, was het afdoende om spreadsheets in te zetten als goedkope en effectieve beheeroplossing. Maar de complexiteit van de huidige gebouwen laat weinig marge voor fouten toe, en dat vereist beheerapplicaties van een volstrekt andere orde en klasse.'

Kijk voor meer informatie op www.apc.com/software.

Over InfraStruxure
De InfraStruxure Management Software van APC by Schneider Electric biedt een compleet beheer van het volledige datacenter-ecosysteem. De software integreert het beheer van de fysieke infrastructuur met enterprise-managementsystemen, gebouwbeheer en netwerkbeheer. Geïntegreerde software maken pro-actief datacenterbeheer mogelijk, met functies voor ontwerp, realtime monitoring, inventarisbeheer en simulaties.
 
Het portfolio bestaat onder andere uit InfraStruxure Operations. Deze geeft een volledig overzicht van alle datacenteroperaties en leveranciersonafhankelijk inventarisbeheer, een PUE-calculator, realtime waarschuwingssystemen en een instelbaar overzicht van alle datacenters gesorteerd op plaats, land, campus, terrein, gebouw en ruimte.

à¢â‚¬¨Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric, een wereldwijde leverancier op het gebied van "Critical Power and Cooling Services', biedt producten, software en systemen voor thuis- en kantoorgebruik, datacenters en fabriekstoepassingen. Omdat APC zich als geen ander richt op innovatie, levert het bedrijf baanbrekende en energie-efficiënte oplossingen voor belangrijke technologie en industriële toepassingen. APC biedt hiermee uitgekiende, vlekkeloos geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende de gehele levenscyclus. Het assortiment omvat zowel uninterruptible power supplies (UPS), precisie cooling units, racks, beveiligingsmanagement en ontwerp- en managementsoftware,als APC's InfraStruxure-architectuur, de meest uitgebreide, geïntegreerde energie-, koeling- en beheeroplossing.

Als wereldwijde specialist in energiemanagement en met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infrastructuur, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. Het bedrijf biedt oplossingen om energie veilig, betrouwbaar en efficiënt te maken. In 2009 hebben ruim 100.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan € 15,8 miljard. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. Kijk voor meer informatie op www.apc.com of www.schneider-electric.nl
 
Over 2e2
Bij 2e2 werken in Nederland ongeveer 250 IT-professionals. Wij helpen onze klanten dagelijks met het implementeren, verbeteren en beheren van IT-infrastructuren. Dit doen wij middels projecten (op locatie), diensten ('in the Cloud'; in een van onze datacenters) of in een combinatie hiervan ('the Hybrid'). Sleutelwoorden voor onze aanpak zijn kwaliteit en pragmatiek. 2e2 is in Nederland ondermeer bekend om haar verregaande expertise voor de (ver-)bouw van datacenters en de unieke inzet van datacenter-managementsoftware. Kijk voor meer informatie op www.2e2.nl.

Contact
APC by Schneider Electric
Debbie van Beek
Tel: +31 (0)6 27 01 80 05
[email protected]

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
[email protected]
www.co-workx.nl