In Garmerwolde heeft de politie woensdagavond een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De man reed aanvankelijk met zijn auto over de Provincialeweg N360. Hij kwam vanuit de richting Delfzijl en stopte ter hoogte van Appingedam op een parkeerhaven.

Daar werd op dat moment een snelheidscontrole gehouden met de rader. De apparatuur daarvoor was op een statief langs de kant van de weg geplaatst. De man bleek zijn auto aan de kant te hebben gezet voor een sanitaire stop. Daarna stak hij de weg over, nam de radarapparatuur met statief en legde het geheel in de berm. Daarna reed hij weg. Controlerende politiemensen zagen echter de actie van de man en reden achter hem aan. Hij kond in Garmerwolde worden achterhaald.

De man werd aangehouden voor ambtsbelemmering en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden. De man verklaarde uit protest tegen snelheidscontroles een ludieke actie te hebben willen uitvoeren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De Groninger krijgt ook een bekeuring omdat hij tijdens zijn rit naar Garmerwolde niet handsfree vanuit de auto telefoneerde.

Bron: Politie Groningen