De Open Dag van de tweede Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam heeft een bezoekersrecord gebroken. Ruim 2.500 geïnteresseerden bezochten zondag 5 juni de tentoonstellingen in gebouw Las Palmas en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). Niet eerder trok de biënnale op à©à©n dag zoveel bezoekers.

Tijdens de Open Dag, die werd geopend door Burgemeester Opstelten, konden bezoekers zich over de tentoonstelling laten rondleiden door bekende Rotterdammers als Hans Maarten van den Brink, Nico Haasbroek, Jack Kerklaan, Kunsthaldirecteur Wim Pijbes, directeur van het Maritiem Museum Coen Schimmelpenninck van der Oije, directeur van het Historisch Museum Rotterdam Hans Walgenbach en journalist Francisco van Jole. Ook curator Adriaan Geuze leidde bezoekers rond in gezelschap van Burgemeester Opstelten. Bezoekers werden ontvangen door gastvrouw Loes Luca en gastheer John Buijsman.

De tweede Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam staat in het teken van De Zondvloed. Een maand lang, van 26 mei tot en met 26 juni 2005, zijn de tentoonstellingen te zien in gebouw Las Palmas en het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) te Rotterdam. Daarnaast presenteert de biënnale tal van conferenties, lezingen, excursies en een City Program. Hiermee wil zij een platform bieden voor internationale uitwisseling van deskundigheid, historische kennis en toekomstvisies, gerelateerd aan de lusten en de lasten van wonen, werken en leven met water.

bron:ABR