Op maandag 16 januari a.s. om 11.00 uur ontvangt wethouder J.C. Meijer een groep van 20 Armeense kinderen. Deze kinderen, jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 11 jaar, en hun begeleidster komen op uitnodiging van Pax Kinderhulp naar Alkmaar en omgeving om te genieten van een onbezorgde vakantie van vier weken.

Sinds de grote aardbeving in 1988 is het normale leven in Armenië nog steeds niet goed op gang gekomen. Veel gezinnen leven onder erbarmelijke omstandigheden, zonder water of elektriciteit. In deze koudste maanden gaan de scholen dicht.
Pax Christi Kinderhulp haalt elk jaar een grote groep kinderen uit Armenië naar Nederland, de actie “geef ze warmte” verzorgt dit in Alkmaar e.o., zodat de kinderen op adem kunnen komen in een Nederlands gezin. De kinderen komen dit jaar van 15 januari tot 12 februari 2006. Tien kinderen komen uit een kindertehuis in Yerevan; 10 kinderen komen uit een klein dorpje ten noorden van Yerevan.
De kinderen worden ondergebracht bij gastgezinnen in Alkmaar en omgeving. Zij maken verschillende uitstapjes, o.a. naar de Molen 't Roode Hert in Alkmaar, ijsbaan de Meent, Sportschool De Geus, Artis en het zwembad in Egmond aan Zee. Ook hebben de kinderen een lesdag en een creatieve dag op school. Soms gaan ze mee naar het werk van hun gastouder, zodat ze zien dat wij hier ook moeten werken om goed te kunnen leven. Door de inzet van velen, met name de sponsoren en gastouders, kunnen deze kinderen even de ellende vergeten en genieten van een zorgeloze en leerzame tijd.
bron:Gemeente Alkmaar