Bij de Arnhemse politie hebben zich maandag en dinsdagochtend in totaal acht gedupeerden gemeld van diefstal door zakkenrollerij. De slachtoffers bleken vooral in drukke winkels in de binnenstad te zijn bestolen van hun portemonnee.

De meeste slachtoffers gaven aan dat hun portemonnees in hun schoudertassen zaten achter gesloten ritsen. Desondanks waren de dieven er toch in geslaagd de ritsen in een onbewaakt ogenblik te openen en de hand op de portemonnee´s te leggen. Verder bleek dat er kort voor de ontdekking van de diefstallen zich steeds een onbekende vrouw met zwart of donker krullend haar zich in de buurt van de slachtoffers had opgehouden.

Veruit de meeste diefstallen vonden plaats in diverse winkels aan de Ketelstraat, Vijzelstraat en Velperplein, maar er werd ook melding gemaakt van zakkenrollerij op het Stationsplein en winkelcentrum Presikhaaf. De politie adviseert alert te zijn op zakkenrollers. Portemonnees en andere waardevolle goederen kunnen het best zo dicht mogelijk op het lichaam worden gedragen.

Bron: Politie Gelderland-Midden