De politie van Arnhem heeft woensdag een viertal winkeldieven aangehouden. Omstreeks half twee hield de politie een vijftienjarige Arnhemmer aan omdat hij levensmiddelen zou hebben ontvreemd in een winkel aan het Elderveldplein. Personeelsleden van de winkel betrapten de jongen en droegen hem over aan de politie. Na verhoor is de verdachte later die middag vrijgelaten.

Omstreeks half vijf werd een 47-jarige inwoner van Velp aanhouden omdat hij levensmiddelen zou hebben gestolen in een winkel aan de Hanzestraat. Beveiliging van de winkel betrapte de man en kon hem voor de winkel aanhouden. Hierop waarschuwden zij de politie. De man bekende de diefstal en is later die avond met een dagvaarding op zak vrijgelaten. Op de Ketelstraat kon er eveneens om half vijf een verdachte van winkeldiefstal worden aangehouden. Een zeventienjarige jongen uit Gennep zou in de winkel een verzorgingsproduct hebben ontvreemd. Beveiliging kreeg de jongen in de gaten waarna hij aan gewaarschuwde agenten werd overgedragen

De jongen bekende en is later die avond vrijgelaten. Voor een alternatieve straf zal de jongen worden doorverwezen naar bureau HALT. Omstreeks vijf uur hielden agenten een 33-jarige Arnhemmer aan op verdenking van diefstal in een winkel aan het Kleine Oord in Arnhem. De man zou in de winkel reeds ingeleverde flessen vanuit het magazijn hebben gestolen, waarna hij ze opnieuw inleverde om geld los te krijgen. Een beveiliger kreeg dit in de gaten en droeg de Arnhemmer over aan de politie.

Bron:Politie Gelderland-Midden