Een 34-jarige man uit Arnhem is zondagochtend 26 februari door de politie op de Pannerdenseweg in Doornenburg aangehouden. Bij zijn aanhouding is een pistool in beslag genomen. Onderzocht wordt of de man onder invloed van alcohol en cocaïne verkeerde.  Het politie onderzoek begint al op zaterdagmiddag, als vanuit Arnhem Zuid wordt gemeld dat de bestuurder van een met name genoemde personenauto een wapen zou hebben. Het lukt dan echter niet de verdachte auto te traceren.

Achtervolging
Zondagochtend zien alerte agenten de gezochte personenauto langs de A325 staan (Arnhem – Nijmegen). Zij zien de bestuurder weg rijden. De inmiddels in de omgeving opgestelde politiepatrouilles volgen de auto. Dat leidt tot een achtervolging door Elst, Bemmel, Haalderen en Gendt. Overigens kiezen de agenten er bewust voor de achtervolging niet te staken. Op de gevolgde route is op dat moment nog maar nauwelijks verkeer. Daar komt bij dat de man inmiddels ook aan de agenten heeft laten zien dat hij een pistool heeft.
Aangehouden
Op de Pannerdenseweg in Doornenburg slipt de bestuurder met zijn auto. Hij raakt van de weg, waarna hij door de politie kan worden aangehouden. Een al met al nog spannende procedure, omdat de agenten weten dat de man gewapend is. Door strikt de daarvoor geldende procedures te volgen, raakt er bij de aanhouding niemand gewond. Weliswaar stapt de bestuurder uit zijn auto met het pistool in zijn hand, maar het lukt de agenten de man te bewegen zijn wapen weg te leggen en hem aan te houden. Het wapen is in beslag genomen.
bron:Politie Gelderland-Midden