Bij vier winkeldiefstallen in Arnhem en een in Velp heeft de politie dinsdag in totaal zes verdachten aangehouden. Een 36-jarige Arnhemmer kreeg dinsdag van justitie een boete van 130 euro opgelegd nadat hij eerder als verdachte was aangehouden wegens winkeldiefstal. De man was betrapt op diefstal van levensmiddelen ter waarde van ruim 25 euro bij een zaak aan de Distellaan in zijn woonplaats. Een 28-jarige Arnhemmer werd omstreeks kwart voor drie aangehouden nadat hij bij een zaak aan de Hoofdstraat in Velp gestolen zou hebben. De Arnhemmer was door personeel van de zaak betrapt.

Toen hij vervolgens in de kraag werd gegrepen ontstond er een korte schermutseling tussen de winkelier en de Arnhemmer. Een passant schoot de winkelier te hulp, waarna de Arnhemmer aan de politie kon worden overgedragen. De man wordt ervan verdacht meerder diefstallen op zijn kerfstok te hebben en is in verzekering gesteld. Bij twee winkeldiefstallen in het winkelcentrum Kronenburg werden dinsdag in totaal drie verdachten aangehouden. Een 38-jarige vrouw uit Arnhem liep even voor vier uur tegen de lamp en zou bij meerdere zaken diefstallen hebben gepleegd voor een totaal bedrag van ruim 100 euro. De vrouw heeft bekend.

In hetzelfde winkelcentrum werden even later twee vrouwen van 30 en 37 jaar uit Nijmegen aangehouden. De vrouwen zouden ook bij meerdere zaken diefstallen hebben gepleegd met een totale waarde van ruim 140 euro. Ook zij bekenden de diefstal en zijn na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met de vrouwen gebeurt. Bij een zaak aan de Hanzestraat werd rond half vijf een negentienjarige Arnhemse vrouw aangehouden. Zij zou volgens beveiligingsmedewerkers voor ruim à©à©n euro levensmiddelen hebben gestolen en bekende eveneens tegenover de politie. De Arnhemse kreeg een boete van 125 euro.

Bron: Politie Gelderland-Midden