Als eerste politiekorps in Nederland voldoet de arrestantenzorg van de Politie Utrecht aan de ISO-norm. KEMA reikt maandag 29 augustus het certificaat uit aan korpschef S. Heijsman.

Doel van de Regionale Arrestantenzorg Parketpolitie & Transport (RAPT) is een professionele arrestantenzorg, transport en bewaking te leveren. Het RAPT krijgt het ISO-certifitcaat van KEMA omdat de afdeling alle processen in het werk beschreven heeft en overeenkomstig deze processen haar werk uitvoert.

Dezelfde behandeling

Sinds de arrestantenzorg in januari 2004 in de regio Utrecht regionaal georganiseerd is, krijgen arrestanten in de hele regio dezelfde behandeling. Niet alleen krijgen zij dezelfde tandpasta en lakens, ook is duidelijk beschreven hoe de medewerkers met arrestanten omgaan.

De heer H. Bezema, hoofd van de afdeling RAPT vertelt: ,,Werken volgens de ISO-norm betekent dat je doet wat je zegt en zegt wat je doet. Het certificaat bevestigt dat we professioneel bezig zijn.'' 

Het RAPT blijft werken aan haar professionaliteit. Ieder jaar wordt opnieuw geëvalueerd of aan de kwaliteit van het keurmerk wordt voldaan.
 
bron:Politie Utrecht