In het rechercheonderzoek naar de dood van de Chinese man en vrouw, een tweeling van 30 jaar, die in de nacht van 7 op 8 februari 2005 in een auto op de A50 onder Hattem werden aangetroffen, zijn in de afgelopen weken in totaal 5 mensen aangehouden.

Twee van hen, een 27 jarige man en een 25 jarige vrouw, beiden van Chinese afkomst, zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het ombrengen van de man en de vrouw. Beiden worden ook verdacht van betrokkenheid bij handel in harddrugs, hetgeen mogelijk een rol heeft gespeeld als motief voor de dood van de 30 jarige tweeling uit Den Haag.
Drie andere verdachten, allen mannen van 47 jaar oud en afkomstig uit Zwolle en Den Haag, werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in drugs. De 25-jarige vrouw en de drie 47-jarige mannen werden in voorlopige hechtenis genomen en uitvoerig verhoord. Zij zijn inmiddels in afwachting van een rechtszitting op vrije voeten gesteld.   De 27 jarige verdachte zit nog in voorlopige hechtenis. Hij kon begin januari van dit jaar op verzoek van het rechercheteam in Budapest worden aangehouden.

Het recherche-onderzoek wordt voortgezet.

De lichamen van de man en de vrouw,werden in de nacht van 7 op 8 februari aangetroffen in een personenauto, die op de vluchtstrook van de A50 onder Hattem stil stond. Beiden bleken door geweld om het leven te zijn gebracht.
bron:Politie Noord en Oost Gelderland