'Muziek Speciaal' bestaat vijf jaar en bruist als nooit tevoren. Eindelijk krijgen leerlingen in het speciaal onderwijs nu waar ze recht op hebben: een schat aan specifieke leermiddelen. Zonder budget nam Marianne Wiersema een opmerkelijk initiatief. Er mà³est en zou een grootse landelijke dag komen om muziek in het speciaal onderwijs op de kaart te zetten. Ze wist niet alleen vele docenten, maar ook een groot aantal bekende artiesten en kamerleden ertoe te bewegen zich belangeloos in te zetten voor dat doel, op 9 juni a.s. De  Rabobank Foundation, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), en diverse andere bedrijven kwamen daarna over de brug met gelden en diensten.  
De Muziek-Speciaal-Dag zà³u er komen... En komt! 
 
 
Op 9 juni trekken 'muziekpromotors' in groepjes door het hele land langs diverse scholen voor speciaal onderwijs. Docenten geven een kort demonstratielesje uit de onlangs door hen ontwikkelde educatieve materialen, artiesten verzorgen aansluitend op elke school een kort optreden, en kamerleden willen met eigen ogen graag zien welk effect muziek heeft op de kinderen. Een aantal tourplaatsen: Assen, Meppel, Zwolle, Almelo, Deventer, Amersfoort, Boxtel, Tilburg, Breda, Rotterdam, Leiden, Purmerend, Wijk aan Zee, Haarlem. Optredens zijn er van o.a Sita, Hakim, Speelman&Speelman, Frank Groothof en Thomas Berge. 
 
Slotfeest 
Van 16.30 tot 19.00 uur is er een spetterend slotfeest in Utrecht. Genodigden, waaronder natuurlijk veel s.o.leerlingen uit het hele land, worden door het Nederland Blazers Ensemble op de Mariaplaats verwelkomd en vervolgens de concertzaal van het Utrechtse conservatorium feestelijk binnengeleid. Daarna zal Gerda Havertong een gevarieerd programma presenteren. Na de klassieke klanken van de beroemde violiste Emmy Verhey zal het feest in alle hevigheid losbarsten met optredens van o.m. talentvolle jongeren met een handicap (slagwerkgroep Groot Klimmendaal, dove dansers van de Stichting i-dans, Theo Roza - bekend van de i-tour van All the way music - en de wereldmuziekgroep Samba Salad. Uiteraard zal het publiek uitgenodigd worden mee te doen! 
 
bron:Muziek Speciaal