De officiële start van de Nationale Viering van de Bevrijding vindt dit jaar plaats in Den Bosch. Op 5 mei zijn wij nog eenmaal aanwezig met onze campagne ´Oorlog went... behalve als je er middenin zit'. Na een zeer succesvolle maandenlange tour langs middelbare scholen door heel Nederland, zal de campagne afgesloten worden op Bevrijdingsdag.

In Nederland zijn veel oorlogen oud nieuws. Voor mensen die toevallig in een oorlogsgebied wonen, is het dagelijkse realiteit. Hun leven wordt beheerst door het geweld tussen strijdende partijen. Artsen zonder Grenzen voerde een jaar lang campagne waarin zij aandacht vraagt voor het lot van deze mensen. Uiteraard zullen we ook na afloop van de campagne aandacht blijven vragen voor het leven van mensen in chronische conflictgebieden.

De tentoonstelling van Artsen zonder Grenzen is ingericht in twee zeecontainers. Hier worden bezoekers door middel van beeld, geluid en video-impressies geconfronteerd met het leven van mensen in crisisgebieden. De containers zijn de gehele dag te bezoeken op de Lange Putstraat in Den Bosch. Verder vinden er in de straten van Den Bosch optredens van veelal jongeren en allerlei activiteiten plaats, zoals een wandelroute, een kinderpaviljoen, debatten en culturele projecten op het festivalterrein.

bron:AZG