Artsen zonder Grenzen (AzG) is verheugd dat de Sudanese autoriteiten de aanklachten tegen Paul Foreman, landencoà¶rdinator voor Sudan, en Vincent Hoedt, regionaal coà¶rdinator voor Darfur, hebben ingetrokken.

'Hopelijk kunnen we onze aandacht nu weer helemaal richten op de slachtoffers van het conflict in Darfur, die geheel afhankelijk zijn van hulp', zegt algemeen directeur Geoff Prescott. 'De mensen in Darfur zijn nog steeds slachtoffer van geweld en hebben een groot gebrek aan medische zorg. Artsen zonder Grenzen zal ze blijven bijstaan.'

Paul Foreman en Vincent Hoedt werden eind mei gearresteerd op beschuldiging van publicatie van misleidende informatie, het ondermijnen van de openbare orde en spionage. Aanleiding voor de aanklachten was het rapport De verwoestende gevolgen van verkrachting. Seksueel geweld in Darfur, dat in maart door AzG werd uitgebracht. De twee medewerkers waren op borgtocht vrij, maar mochten het land niet verlaten. Nu de Sudanese autoriteiten officieel hebben bevestigd dat alle aanklachten zijn ingetrokken, zullen ze zo snel mogelijk weer aan het werk gaan.

Artsen zonder Grenzen werkt met 180 internationale en 3.000 Sudanese medewerkers op ruim 30 plaatsen in Darfur. In de afgelopen 12 maanden heeft de organisatie een miljoen consulten verzorgd en 50.000 ondervoede kinderen behandeld.

bron:AZG