Bij een brand in een loods in Leeuwarden is zondagmiddag asbest vrijgekomen. De gemeente heeft een deel van het industrieterrein Achter de Hoven afgezet en vanmorgen is begonnen met het opruimen van de asbest.

In het dak van de loods bevond zich asbesthoudend materiaal. De bewoners van het pand waren op het moment van de brand niet aanwezig.

Er is asbesthoudend materiaal buiten de brandhaard terechtgekomen. Om verdere verspreiding en risico's voor de volksgezondheid te voorkomen is het gebied, dat onder andere een kassencomplex en de volkstuinen en een deel van het fietspad langs de Potmarge omvat, met hekken en linten afgezet. Maandagochtend 08.00 onderzoekt een team van Search de omgeving op de aanwezigheid van asbest. Vervolgens wordt er bepaald op welke wijze het asbestmateriaal door een deskundig bedrijf wordt opgeruimd. De gemeente heeft de omwonenden en eigenaren geïnformeerd om het gebied tot nader orde niet te betreden.

De brandweer en politie waren klaar met hun werkzaamheden om circa 19.00 uur. Vervolgens brak er in een schuurtje verderop om 20.00 uur opnieuw brand uit. Bij deze brand zijn geen asbesthoudende materialen vrijgekomen. Inmiddels is deze brand ook geblust.

bron: Gemeente Leeuwarden.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular