Persbericht

Verzekeraar zet personeelsdossiers over als eerste stap naar bedrijfsbrede ECM toepassing 

Naarden, 21 maart 2012 - Verzekeringsmaatschappij ASR heeft in het kader van kostenbesparende maatregelen besloten alle digitale documenten op te slaan in het Enterprise Content Management (ECM) systeem van Perceptive Software. Het project bij ASR omvat zowel de migratie van 300 miljoen bestaande digitale documenten als het opslaan van de tienduizenden dagelijks geproduceerde en ontvangen documenten. Binnen ASR worden per bedrijfsonderdeel eerst de bestaande digitale archieven overgezet naar het ECM-systeem van Perceptive Software. Deze documenten ondergaan daarbij een herindexering die ze beter vindbaar en doorzoekbaar maakt voor de medewerkers van het verzekeringsbedrijf. Vervolgens wordt het proces voor de dagelijks geproduceerde en ontvangen documenten ingericht.  à¢â‚¬¨

Personeelsdossiers
ASR en Perceptive Software hebben inmiddels al de digitale personeelsdossiers gemigreerd. Hierdoor kunnen HR-medewerkers de dossiers online en vanuit andere systemen, zoals bijvoorbeeld SAP, inzien. In deze eerste fase zijn de digitale personeelsdossiers alleen te doorzoeken en in te zien door medewerkers van de HR-afdeling van ASR. Op termijn wordt dat ook mogelijk gemaakt voor leidinggevenden en medewerkers voor zover het hun eigen dossier betreft. Ook zullen documenten automatisch worden verwijderd wanneer de Wet Bescherming Persoonsgegevens of andere wet- en regelgeving dit vereist.
 
Koppelen aan workflow
In de komende maanden worden de digitale documenten van de andere ASR business units stapsgewijs gemigreerd. Denk hierbij aan de afdelingen Pensioenen, Levensverzekeringen, Arbeidsongeschiktheid, Ziektekosten, Schade, Vastgoed en Ardanta. De digitale documenten zijn daarna niet alleen beter geïndexeerd, maar kunnen ook worden ingezet als ondersteuning van de workflow en worden gekoppeld aan verschillende bedrijfsapplicaties. Per bedrijfsonderdeel wordt het proces voor het eventueel scannen, indexeren en opslaan van de dagelijkse documentenstroom ingevoerd.
 
ASR koos voor Perceptive Software na een uitgebreid selectietraject onder ECM-systemen, onder meer vanwege de rijke functionaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van zijn oplossing.

Over ASR
ASR is een van de grootste verzekeraars in Nederland. Met de merken ASR Verzekeringen, Ardanta, De Amersfoortse, Europeesche Verzekeringen en Ditzo, biedt ASR een breed assortiment van financiële producten op het terrein van schade-, levens- en inkomensverzekeringen, collectieve en individuele pensioenen, zorgverzekeringen, reis- en recreatieverzekeringen en uitvaartverzekeringen. Daarnaast is zij, met de merken ASR Vastgoed Vermogensbeheer en ASR Vastgoed Ontwikkeling, als belegger onder andere actief in vastgoedexploitatie en -ontwikkeling.
Kijk voor meer informatie op www.asrnederland.nl.
 
Over Perceptive Software    
Perceptive Software, een zelfstandige business unit van Lexmark International, levert softwareoplossingen voor Enterprise Content Management (ECM) en Business Process Management (BPM). Organisaties realiseren hiermee grotere operationele efficiëntie en flexibiliteit. Over de gehele wereld maken organisaties gebruik van de meerwaarde van de ECM- en BPM-oplossingen van Perceptive Software. Zij optimaliseren hiermee de informatievoorziening in bedrijfsprocessen en de daarop gebaseerde besluitvorming. Dit onafhankelijk van de locatie of plaats van werken.
Kijk voor meer informatie op www.perceptivesoftware.nl.  

Contact:
Perceptive Software
Caroline de Greef-Wimmers
[email protected]
+31 (0)6-53 72 58 71  
 
Co-Workx
Hans Lamboo  
[email protected]
+31 (0)6-16 64 86 70 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular