Een 32-jarige Assenaar is gistermorgen op verzoek van de politie Friesland aangehouden. De man wordt ervan verdacht op maandag 6 juni, rijdend in zijn auto over de A7 tussen Drachten en Heerenveen, een andere weggebruiker te hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

De bedreiging zou volgens de aangever en tevens bestuurder van zijn personenauto ontstaan kunnen zijn nadat de aangever niet tijdig van de linker- naar de rechterrijstrook ging na een inhaalmanoeuvre. Toen de Assenaar de aangever inhaalde richtte hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de bestuurder. Na onderzoek werd de Assenaar in zijn woning aangehouden maar werd geen vuurwapen aangetroffen.

Wel werd in de auto van verdachte een ploertendoder aangetroffen. Deze ingeschoven 3-delige ploertendoder lijkt op de loop van een vuurwapen. De man vertelde deze ter verdediging bij zich te hebben en wist ook dat dit strafbaar was. De ploertendoder is inbeslaggenomen en de man werd een schikkingsvoorstel aangeboden van 130 euro voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Hij werd tevens op verzoek van politie Friesland gehoord over de bedreiging maar ontkende deze.

Bron: Politie Drenthe